Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Redd Resten juryen i gang med kåringen

Natur og Ungdom lanserte før sommeren en naturfotokonkurranse på nettsiden www.reddresten.no. Nærmere 900 bilder har blitt lastet opp. I dag startet juryen med arbeidet om å kåre vinnerbildet.
Hvert 10. minutt forsvinner det en art fra jorda. Norsk natur er også truet. Bare i fjor mistet vi 16 arter i Norge. Med fotokampanjen ”Redd resten!” ønsket Natur og Ungdom å vekke engasjementet i befolkningen for å ta vare på norsk natur, gjennom å samle inn bilder av den naturen som folk flest er glad i. Samtidig representerer kampanjen et politisk krav om at de 15 viktigste skogområdene i Norge må vernes innen 2010.

- Nær halvparten av plantene og dyrene på rødlista over truede og sårbare arter lever i skogen, derfor er vern av skog noe av det viktigste vi kan gjøre for å bevare artenes leveområder, sier Åshild Lahn, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Juryen skal kåre vinnerbildet, og hvem som stikker av med førstepremien som er turklær fra Norrøna. Denne juryen består av Ola Njå Bertelsen, leder i Den Norske Turistforeningen Ung, Ingeborg Gjærum som er leder i Natur og Ungdom, samt vokalist i metalbandet Darkthrone, Gylve Fenris Nagell.

Juryen startet i dag med arbeidet med kåringen, som planlegges å være klar i midten av november.

- Det har vært en enorm interesse for kampanjen og konkurransen. Dette beviser at nordmenn både er glad i naturen, og ønsker å ta vare på den, fortsetter Lahn.

Fristen for å sende inn bilder av natur du er glad i 1. november.
 - Juryen
Juryen
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu