Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Reinhardt Søbye "Mother and sons"

Lørdag 7. november kl 12.00 åpner Reinhardt Søbye separatutstilling i Galleri Ramfjord, en utstilling som viser at den internasjonalt anerkjente kunstneren er tilbake som en viktig aktør på den norske kunstscene.
Pressemelding: Det er 5 år siden forrige utstilling i Oslo. Utstillingen har fått navnet "mother and sons". Tematisk kretser den rundt kjærlighet og uskyld, men har likevel noe synlig alvorlig og foruroligende ved seg, og kan som flere av hans tidligere arbeider sees på som en skarp kritikk mot det moderne samfunnet.

Vi møter en kunstner som uttaler at han selv har mistet alt håp for denne verden – «en verden som er i ferd med å gå tom for den eneste grunnen til at biosfæren aksepterer tilstedeværelsen av Homo Sapiens...kjærligheten». Likevel klarer han å formidle det motsatte med bildene sine. I disse forsvarer Søbye kjærligheten, noe han synliggjør for betrakteren gjennom intime hverdagsscener mellom mor og sønn(er). Arbeidene er fremstilt i et naturalistisk formspråk ved hjelp av foto og med kjente objekter. Et etterarbeid i form av tegning og maleri skaper spenning i motivene og en distanse til virkeligheten.

Satt publikumsrekord i Japan med over 50 000 besøkende
Søbye har deltatt på separat- og kollektivutstillinger i både inn og utland, bl.a i USA, Australia, Sør-Korea, Europa...Noen av psevdonymene hans (som flere ganger har deltatt på Høstutstillingen) har vist arbeider i Tyskland, Kina o.a..

Den første utstillingen hans i Japan; "Inferno" i Toho Gallery, Tokyo i 1994 fikk kjempekritikker. Følgelig ble Søbye-utstillinger i Tokyo en årlig tradisjon, og det resulterte i at Japans største avis (verdens nest største), Asahi Shimbun i samarbeid med sjefskuratoren ved det japanske nasjonalgalleriet, arrangerte en stor retrospektiv av Søbyes verker i 3 kunstmuseer (Odakyo Art Museum, Tokyo, Shimonoseki City Art Museum og Kariya City Art Museum). Utstillingen satte publikumsrekord i Japan med over 50 000 besøkende.

Satoshi Yamada, sjefskurator ved Nagoya City Art Museum (som har mange av Søbyes bilder i samlingen), har uttalt følgende om utstillingen som åpner i Oslo 7 nov.:

“I think your new title, "Mother and Sons" is very important theme on the present time in the
world. Mother as the "present" is always protecting her sons as the "future" from the every
danger. Mother is very strong and also very weak. Sons are very weak and also very strong.
While I was looking at your works in digitally images, I found myself praying for their
happiness.”

Søbye stilte nylig ut i Boxheart Gallery i Pittsburgh, USA, (hvor kunstkritikeren Kurt Shaw i Pittsburgh Tribune over en dobbeltside omtalte utstillingen som "worldclass"). Det ble også knyttet kontakter til filmscenen i Hollywood. Arbeidene hans blir å se i den kommende storfilmen «Love and other drugs», med blant annet Anne Hathaway og Jake Gyllenhaal.

REINHARDT SØBYE - «MOTHER AND SONS»
- /foto/tegning/blandet teknikk
Galleri Ramfjord 7. – 29. november 2009
Avdeling III: Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo
Åpning: lørdag 7. november 12-15
Åpent: Torsdag til fredag 12-18 og lørdag til søndag 12-16
Telefon: 22 56 43 70 / 98 61 12 44
www.galleriramfjord.no
Reinhardt Søbye - Invitasjon
Invitasjon
Reinhardt Søbye
Reinhardt Søbye -
Reinhardt Søbye
Reinhardt Søbye -
Reinhardt Søbye
 -
Reinhardt Søbye -
Reinhardt Søbye

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu