Gruppenytt

-Alle er i stuss om veien videre nå. Det er stor grad av mistillit mellom utviklingsland og det danske formannskapet, og mellom u-land og i-land, særlig usa. Folk må rekke ut hånda. Vi kommer ikke videre hvis alle står på sitt, sier miljøminister Erik Solheim.


- Det er alvorlig at vi ikke har kommet lenger så seint i forhandlingene, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Mens Solheim jobber på Bella Center, har Stoltenberg holdt pressekonferanse i København sentrum der han snakker om regnskog-pengene som Norge har gitt. I løpet av dagen skal han ha møter Australias Kevin Rudd, Storbritannias Gordon Brown og presidentene i Guyana, Tanzania og Indonesia, alle tre viktige skogland. Nettopp på dette området, og på finansiering, finnes det håp, mener Solheim.

- Vi gjør hva vi kan for å appellere til alle som vil være med på kompromisser, men i kjernen av den storpolitiske uenigheten er det begrenset handlingsrom for Norge, sier han.

De store utfordringene er spørsmålene om finansiering av klimatiltak i u-land og forpliktende utslippskutt for i- og u-land.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu