Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

LIMINAL CHIASMA

LOCUS presenterer: Liminal Chiasma på Galleri 69
Utstillingsåpning: Fredag 15.01.10 kl 19.00 på Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn Toftesgt. 69 Oslo. Utstillingen er også åpen: 16, 17, 23, 24, 30 og 31 Januar kl 14.00- 18.00 eller ved avtale.
Thale Fastvold og Tanja Thorjussen / LOCUS

LIMINAL CHIASMA
Utstillingens tema er liminale kryssningspunkter, der noe uventet når som helst kan skje og ingenting er permanent. Det er steder fulle av uvisshet, hvor du kan forvente å møte det farlige, fascinerende og inspirerende.

Thale Fastvold og Tanja Thorjussen / LOCUS

LIMINOIDS er et samarbeidsprosjekt mellom Fastvold (polaroidfotografi) og Thorjussen (tegning), som ble påbegynt i 2008. I tillegg inneholder utstillingen lysbilder og video (Fastvold) og tegning/veggcollage/installasjon (Thorjussen).

Definisjon av liminalitet:
Liminalitet kan forstås som grenselandet mellom verdener, steder og tilstander. Liminalitet er en term oprinnelig hentet fra sosialantropologi, og i rituelle sammenhenger befinner deltagerene seg ofte i det liminale rom/liminale tilstander. Ufødte barn er for eksempel i en liminal tilstand, og i mange kulturer kommer ikke sjelen til barnet før et visst tidspunkt. I Islam kommer en engel og blåser livets pust inn i fosteret etter den 4. måned i graviditeten, mens i følge Balinesisk hinduisme er spedbarnet liminalt i den forstand at ikke sjelen har ”satt seg” før den 105 dagen etter fødselen. Sykehus, flyplasser og gravlunder etc. er liminale steder da mennesker alltid er der i transit. I myter og sagn/folklore er det liminale stedet overgangen mellom to verdener. Spøkelser er liminale da de er ”frosset” i en forbigått tid. Liminale tider kan være morgengry og skumring, hvilket også er de tidspunktene liminale skapninger oftest vil vise seg.

Definisjon av Chiasma:
Chiasma kommer fra den greske termen χίασμα som er relatert til bokstaven X og betyr kryss/kryssningspunkt.

LOCUS er en kunstner- og kuratorgruppe etablert i 2006 av Thale Fastvold og Tanja Thorjussen.
www.locusart.org
www.lufthavna.no/galleri
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu