Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Croft på Sult

Elisabeth Croft er aktuell på galleri Sult i Stavanger med en utstilling som viser hennes undersøkelse av barnslige drømmer og fantasier slått sammen med virkeligheten eller voksne liv.
Bildene er behandlet og inkluderer gjennomsiktige lag, digital collage og spesialeffekter som glitter, farger og forskjellige filtre. Elisabeth Croft er interessert i å mikse og flette elementer sammen, mens hun beholder en streng komposisjon. Alle bildene hun bruker i collagene kommer fra originale fotografier som hun selv har tatt, ifølge en pressemelding.

- Tema for fotografiene er sammenstøt eller blanding av en eventyrverden skapt av voksne, rettet mot piker, og voksne damers egentlige virkelighet. Bildene på utstillingen kan se ut som hallusinasjoner eller livlige drømmer. Til tross for lyse farger og tilsynelatende positive temaer, er det allikevel en illevarslende, nesten voldsom bestanddel i bildene.
Bildene viser klanger av to verden, fantasi collager, som er skapt ved hjelp av digitalt lureri og trylleri, forteller Croft.

Elizabeth Croft er opprinnelig fra Manchester og har studert ved Goldsmith college, Fine Art. De siste årene har hun bodd i Norge, nærmere bestemt Brusand Stasjon hvor hun sammen med Jan Kjetil Bjørheim driver Nordisk Kunst Plattform.

Croft er interessert i arkitektur og hvordan den påvirker kroppen og dens psyke, spesielt kvinnens kropp og psyke. Hun har undersøkt og fotografert huslige rom, vinduer, gjennomsiktige gardiner, gynekologstoler, brukte brudekjoler som er til salgs og brudeslør. I disse tingene, rommene og stedene finner Croft assosiasjoner til kvinner i den vestlige verden med tanke på deres privilegier, muligheter, ønsker og fantasier.

Utstillingen åpner torsdag 4. februar og henger frem til søndag 7. februar denne uken.

Crofts hjemmeside
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu