Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"På vegne av..."

Debutant og fotograf Kristine Marie Dyrkorn viser sterke portretter fra storbylivets skyggeside i Kunstpassasjen på Jernbanetorget.
"På vegne av..." presenterer 17 fotografier og er Kristine Marie Dyrkorns første offentlige utstilling.

Dyrkorn er selvlært fotograf og har vært lidenskapelig opptatt av fotografi siden ungdomstiden. Fotointeressen skjøt for alvor fart for 5 år siden og hun har etter det hovedsaklig konsentrert seg om portretter og dokumentarfoto. Hun er spesielt glad i sort/hvit-fotografier, som hun føler gir et mer kontrastfylt og rent uttrykk. Dyrkorn henter inspirasjon fra klassisk portrettfotografi og i sine egne arbeider bruker hun mye tid på lys, kontrast og skarphet, slik at tankene og følelsene hun ønsker å formidle skal komme best til uttrykk.

I "På vegne av..." har Dyrkorn fotografert mennesker fra storbylivets skyggeside. Uteliggere og narkomane i Oslo, som alle kjemper for å få et bedre liv. Flere av de hun har fotografert går på metadon. Utstillingen inneholder både portretter og situasjonsfoto og berører et tema som
Dyrkorn engasjerer seg sterkt i.

- Jeg har alltid brent for de svakerestilte i samfunnet. De som samfunnet ser ned på og som blir jaget rundt som dyr i landets hovedstad. De rusavhengige er av de svakerestilte grupper i samfunnet. De har store helseproblemer og et omfattende behandlingsbehov. I tillegg mangler mange av de helsetjenester de trenger og har krav på, de har også vanskeligheter med å få og opprettholde kontakt både med spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten.

- Samfunnet generelt har altfor lite kunnskap til problematikken rundt de rusavhengige og dømmer så altfor fort de svake. Hvor er det blitt av medmenneskelighet og nestekjærlighet? Dette er et medmenneskelig problem som gir mye lidelse for de fleste parter. Samfunnet trenger flere som bryr seg!

- Jeg tror at kjærligheten må komme til uttrykk, ikke som en sjekk med et visst antall kronebeløp, men med en omsorg som er sann, direkte og utholdende. Gjennom min kunst vil jeg vise at de svakerestilte også er mennesker, mennesker på jakt etter trygghet og lykke. Slik vi alle i dagens samfunn er på jakt etter, uavhengig av ens status i samfunnet.

Utstillingen varer frem til 1. mars.

Lenker:
http://spokeofmemory.wordpress.com/
http://kunstpassasjen.com

Kunstpassasjen er en ny arena for skiftende utstillinger av nasjonal og internasjonal samtidskunst lokalisert i T-banenettet, med utgangspunkt i passasjen mellom vestibylene på Jernbanetorget T-banestasjon. Prosjektet er et samarbeid mellom T-banen i Oslo, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Siemens AS.
Kristine Marie Dyrkorn -
Kristine Marie Dyrkorn
Kristine Marie Dyrkorn -
Kristine Marie Dyrkorn
Kristine Marie Dyrkorn -
Kristine Marie Dyrkorn

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu