Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fotoauksjon på fotografiens hus!

Oppdatering av pressemelding: Fotografer fra Bilder Nordic har i vår et stort prosjekt om psykisk helse, og samler inn penger til en god sak. En rekke fotografer har donert bilder og fotobøker til auksjonen vår.
Fotoauksjon på Fotografiens Hus

Ønsker du ditt eget bilde av Agnete Brun, Hans-Olav Forsang eller Knut Bry? Avgangsklassen ved Bilder Nordic School of Photography inviterer til fotoauksjon på Fotografiens Hus.

Våren 2010 skal 38 studenter fra Bilder Nordic flytte grenser – i et fotografisk prosjekt om et av vår tids mest tabubelagte temaer. Vår psykiske helse. Prosjektet de har navngitt "100%," skal resultere i en utstilling i Oslo i april. I tillegg skal bildene vises under Nordic Light-festivalen i Kristiansund. For å få dette til, arrangerer studentene nå en fotoauksjon på Fotografiens Hus i Oslo.

- Hensikten med 100 % er å bryte ned fordommene knyttet til psykiske problemer. Å synliggjøre at det angår oss alle – direkte eller indirekte – selv i et ressurssterkt land som Norge. Dessverre koster det en del penger å produsere en utstillng, og vi kom frem til at en fotoauksjon var rette veien å gå, sier prosjektleder Kim Stefan Granli.

Noen av Norges fremste fotografer har donert bilder og fotobøker til auksjonen, blant andre Julie Pike, L-P Lorentzen, Marcel Leliënhof, Hans-Olav Forsang, Knut Bry, Damian Heinisch (dvder) , Alexander Hagstadius og Kjell Brustad. I tillegg vil tre bilder av den engelske reklamefotografen Ashley Cameron auksjoneres bort.

Damian Heinisch har også donert et signert fotogrfi av Robert Häuser, som vant Hasselblad International Photography Award i 1995.

- Vi er utrolig takknemlige for den hjelpen disse fotografene nå gir oss. Dette er bilder av høy kvalitet som vi er stolte av å kunne auksjonere bort, sier Granli.

Auksjonen finner sted på Fotografiens Hus lørdag 6.mars kl 14-17. Prosjektet er utelukkende idealistisk fra studentenes side, og alt overskudd skal doneres til en veldedig organisasjon som arbeider innenfor psykisk helse.
Ashley Cameron -
Ashley Cameron
Kjell Brustad -
Kjell Brustad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu