Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Under Vingene

Raymond Mosken er aktuell med utstillingen Under Vingene på Hole Artcenter.
PRESSEMELDING: Raymond Mosken har arbeidet med luftperspektivet som tema siden 1989. Han har BFA i fotografi fra Göteborgs Universitet, 1985-89. Han var tilknyttet musikkavisen Beat på 80-tallet, og jobbet som feeelance-fotograf, mye med bilder fra musikermiljøer. Han har deltatt på en rekke kollektive utstillinger, bl.a. flere ganger på høstutstillingen. Han er bl.a. innkjøpt og har mottatt kunststipend fra Norsk Kulturråd, og er representert med fotografier fra flyfotoprosjektet i Hasselbladkolleksjonen i Gøteborg.

- For meg handler dette om å se det ordinære fra et uvanlig perspektiv. Jeg fotograferer "subjektivt" fra et observasjonspunkt mange ofte oppfatter som objektivt. Selv om det bare er to tiår siden jeg begynte med dette, var det ikke den gang så vanlig å se bilder fra oven som i dag. Lettere tilgang til flyreiser, internettjenester som Google Earth m.m. er med å påvirke dette.

- Hensikten med prosjektet Under Vingene er, blant flere ting, å se på menneskets aktivitet nede på jordoverflaten. Videre handler det om topografi, arkitektur, spor av historie og om hvordan landskapet blir påvirket og forandret.

Mosken fotograferer med analog film, svarthvitt. Tri-x og D76 . Kamera er stort sett et håndholdt Mamya 645, dvs 120 format film. Han vil ikke at teknikken skal komme i veien for bildeuttrykket. - Jeg har ikke noe imot fargefoto, men farger kan i min bildeverden, komme i veien for motivet, eller styre motivvalget.

Stipend fra Fritt Ord har bl.a. gitt mulighet til å leie fly & helikopter, og selv å velge områder han vil utforske.

Utstillingen på Hole Artcenter ved Tyrifjorden vises t.om. 4 april 2010.
I samme periode vises malerier av Lis Petersen.

For mer info:
http://www.holeartcenter.com
http://www.raymosken.no
Raymond Mosken - Uten tittel 116x160 cm
Uten tittel 116x160 cm
Raymond Mosken
Ole Buenget - Raymond Mosken  på Hole Artcenter
Raymond Mosken på Hole Artcenter
Ole Buenget
Raymond Mosken - Uten tittel 166 x 130 cm
Uten tittel 166 x 130 cm
Raymond Mosken

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu