Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Opplev Kongo med Bleasdale

Marcus Bleasdales “Rape of a Nation,” ble i mars kåret til årets beste fotobok i den prestisjetunge konkurransen Pictures of the Year International. Nå kan du oppleve Kongo i all sin groteske grusomhet.
Foran et fullsatt publikum på Litteraturhuset ble “Rape of A Nation” lansert i desember i fjor. Denne gangen åpnes dørene for et større publikum på Elvebakken videregående skole.

I ti år har den internasjonalt anerkjente fotografen Marcus Bleasdale fulgt krigen i Kongo. Dette vakre landet som har opplevd en av verdens største humanitære katastrofer de siste tiårene. En krig som til nå har krevd har mer enn fem og en halv million menneskeliv - den høyeste dødsraten noe land har hatt siden andre verdenskrig.

- Den pågående menneskelige tragedien i Kongo er ikke en statistikk. Det er en pågående menneskelig tragedie. Det er ett-tusen-fire-hundre-og-femti dødelige tragedier hver eneste dag, forteller Bleasdale.

Mandag 12.april kl inviterer Bilder Nordic School of Photography til en sterk og emosjonell skildring av et land og et folk i krise. Sammen med skuespillerne Thorbjørn Harr, Ine F. Jansen og Henrik Mestad vil Bleasdale presentere historiene og diskutere situasjonen i dette krigsherjede landet.

Tidspunkt: Mandag 12.april kl 18.00
Sted: Elvebakken vgs, Oslo
Entré: Frivillig donasjon til Marcus Bleasdales barnehjem i Kongo.

Les mer på www.bildernordic.no
Marcus Bleasdale -
Marcus Bleasdale

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu