Gjestvang til Masterclass

Andrea Gjestvang seiler opp som en av de mest spennende fotojournalistene i Norge. Nå er hun valgt ut til Joop Swart Masterclass i regi av World Press Photo.
VG- og Moment-fotograf Andrea Gjestvang er plukket ut til å delta i den anerkjente workshopen Joop Swart Masterclass. 12 unge fotografer er plukket ut blant 162 nominerte. I løpet av den 6-dager lange workshopen vil fotografene få veiledning av seks erfarne eksperter. De skal diskutere tekniske, journalistiske og etiske sider ved sine arbeider. I forbindelse med workshopen skal deltagerne jobbe med et prosjekt med tema ’percistence’.

Glad Gjestvang
Gjestvang var på jobb i Lisboa da hun fikk den gledelige nyheten.

- Jeg ble så utrolig glad da jeg fikk høre det. Dette er noe jeg har drømt om lenge, men ikke turt å håpe på, forteller hun til foto.no.

Gjestvang tror dette vil være positivt for sin egen utvikling som fotograf. Hun mener også at det er et riktig tidspunkt for henne.

- Gjennom jobbing og reising for VG og mine egne prosjekter, har jeg fått erfaring og en trygghet som gjør at jeg forhåpentligvis er klar for dette.

Grønnland
I lang tid har Gjestvang jobbet med et prosjekt om hvordan klimaforandringene endrer livsgrunnlaget i små bygder på Grønnland. Prosjektet er et godt eksempel på at noen ganger er det viktig å gå i dybden og å bruke tid. Resultatet er et nært, levende og personlig prosjekt.

- Jeg har jobbet intenst med prosjektet mitt fra Grønland en stund nå, og ønsker å komme videre og begynne på nye ting. Å være en del av et så bra program som Masterclass er, sammen med andre superdyktige fotografer, for ikke å snakke om masterne, vil bidra til at jeg kommer til å strekke meg enda lenger. Jeg håper og tror det kommer til å gjøre meg bedre rustet til en utfordrende framtid som fotograf.

Gjestvang ble plukket ut til å være med på bakgrunn av Grønnlands-prosjektet, samt et annet prosjekt som heter ’Inside Out’, om mennesker med et ekstremt forhold til sin egen kropp. I tillegg sendte hun inn eksempler fra reportasjer i VG, og et motivasjonsbrev.

Dedikert og stilsikker
Leder i Pressefotografenes klubb, Terje Bringedal, nominerte Andrea Gjestvang til Joop Swart Masterclass. Han var sikker på at hun kom til å bli plukket ut, selv om han mener hun ikke lenger kan kalles et talent. Til det er hun alt for etablert.

- Det vil nok være inspirerende å komme i en masterclass med gode lærekrefter og garantert flinke og engasjerte studenter, forteller Bringedal til foto.no.

Han beskriver Andrea som en dedikert og stilsikker fotograf med god journalstisk teft.

- Andrea vil bli den neste store stjerna her til lands. Hun ligger og vaker under topplassen til Espen Rasmussen som er i særklasse, med bopel i Norge. Andrea har tatt gode klyv de senere år, og det vil bli spennende å følge på henne og de to andre jeg nominerte , Luca Kleve Ruud og Anne Stine Johnsbråten.

Etablert i 1994
Siden 1994 har World Press Photo arrangert Joop Swart Masterclass. De ønsker å samle noen av de mest lovende fotojournalistene i verden sammen med noe av de mest erfarne innen fotojournalistikk. 187 har deltatt i workshopen siden den startet, og flere av disse har senere etablert seg som noen av verdens fremste fotojournalister.

Andrea Gjestvang er den fjerde norske fotografen som deltar på workshopen. Tidligere har Jonas Bendiksen, Karen Beate Nøsterud og Knut Egil Wang deltatt.
Frank Hesjedal - Andrea Gjestvang på fotofestivalen i Perpignan i 2009
Andrea Gjestvang på fotofestivalen i Perpignan i 2009
Frank Hesjedal
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Håvard F.
Flotte direkte og ærlige bilder.
mvh
Håvard
5.5.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu