De siste iblant oss

På Galleri Sverdrup er det fotografier av dyrearter fra regnskog og korallrev som henger på veggene fra fredag 7. mai.
- Det stilles ut omkring 40 fotografier av dyrearter fra regnskog og korallrev fra hele verden. Gjennom utstillingen ønsker utstillerne å formidle kunnskap om utrydningstruede arter og Rødlisten. Det fokuseres på hva det er som truer disse artene, med hovedvekt på avskoging og plantasjer som er knyttet til menneskenes forbruk, skriver galleriet i en pressemelding.

50% av regnskogen er allerede forsvunnet. Avskoging alene står for 20 % av alle globale utslipp av CO2. Hvert år forsvinner 1000 arter.

- Skal man gjøre mest mulig for å senke utslippene av CO2 og for å redde utdøende arter, så må avskogingen stanses. Mye av eksisterende kunnskap inneholder mange huller. Økt fokus og bevisstgjøring er nødvendig.

Utstillingen arrangeres i samarbeid med Galleri Sverdrup, Universitetet i Oslo, Fotoknudsen AS og Naturmangfoldåret 2010. Overskuddet av utstillingen går til Regnskogsfondet.

Fotografer og biologer på utstillingen er Ruben A. Pettersen og Camilla Pettersen

Flere av fotografiene har tidligere vært publisert i Aftenpostens A-magasinet, Verdens Gang (VG) og i flere reisemagasin.

Ruben A. Pettersen -
Ruben A. Pettersen
Agalychnis callidryas lever sitt liv i trekronene i regnskogene i Mellom-Amerika. I gytetiden legger den eggene sine på blader i trær over dammer og pytter. Når eggene klekker på bladene, faller rumpetrollene ned i dammen, hvor de lever til de mister halen. Bildet ble tatt i Corcovado nasjonalpark, Costa Rica, i 2006.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu