Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Geir B.
Tusen takk for en fyldig og konkret tilbakemelding, Bendik, det er veldig nyttig med slike tilbakemeldinger.

Du har rett i at det (på ett vis) er uproblematisk å trykke Fn-knappen og scrolle for å finne frem til riktige instillinger, slik er jo også mange andre av dagens kamera konstruert. "Problemet" er at jeg foretrekker dedikerte (og lett tilgjengelige) hjul for blender, lukker og ISO, men mulig det er litt urettferdig av meg å være kritisk mot A550 på dette punktet.

Jeg er antakelig også urettferdig mot A550 når det gjelder LiveView, jeg foretrekker nemlig å bruke den optiske søkeren. Det er derfor veldig fint at du fremhever at du liker MFLV-funksjonen, jeg peker jo også på at jeg opplever at A550 sin funksjonalitet først og fremst er bygget opp for å fungere optimalt med LiveView.

Og takk for at du liker bildene, de viser forhåpenligvis at jeg har hatt noen fine opplevelser sammen med kameraet ... :-)

mvh
Geir
9.6.2010
Bendik L.
Fantastiske bilder du har tatt, og godt skrevet artikkel. Selv er jeg en storfornøyd eier av A500, som mitt første speilrefleks. Dette er stort sett identisk med a550. Jeg stusser litt på at du mener at det er vanskelig å finne fram til de forskjellige valgene dette tilbyr. Å trykke på FN-knappen, så gå opp ned for å så scrolle på hjulet for å velge riktig instilling er da ikke vanskelig? Alt er jo lett tilgjengelig. Ellers er RAW/JPEG kun et par tastetrykk unna, og tar ikke mer en maks et par sekunder.
Og du sa lite om MFLV, og det du skrev var heller misledende mener jeg. Dette er en meget god funksjon, og autofokus hadde jo heller vært rimelig meningsløst her. Denne er lagd for å kunne stille fokuset inn perfekt, ved å zoome inn opptil 14 X på objektet, derved stille inn fokuset så det blir sylskarpt der man ønsker det. Her kan man stille inn fokus selv, spesielt i macrosituasjoner, eller på stillestående objekter så man ikke er avhengig av AF, som man selfølgelig ikke alltid er enig med. Denne funksjonen er mye brukt hos meg, og jeg mener den fortjener mer enn den fikk her.Ellers flott.

Mhv

Bendik
8.6.2010
Geir B.
Ole Erik: Takk for fin tilbakemelding samt din påpeking av feil. Den er nå rettet opp.

Magnar: Takk for fin tilbakemelding, og jeg er selvsagt glad for at du liker bildene (og nevner dem spesielt).

A550 har flere fine sider, det er jeg enig i, noe jeg mener jeg også påpeker. Det som imidlertid forundrer meg er hvorfor den optiske søkeren er så liten. Det forholdet synes jeg ble naturlig å diskutere spesielt (basert på min innfalsvinkel til SLR). At A550 har andre bruksmessige fordeler og har annet lynne enn A850/A900 synes jeg derfor kommer relatativt klart frem flere steder i artikkelen.

mvh
Geir

5.6.2010
Magnar W. F.
Mange takk for flott artikkel og nydelige bilder med en Geir-følekse!

Har selv brukt A550 en stund, og opplever kameraet først og fremst som et "live view"-kamera. Nettopp "Fast AF Live View" gjør kameraet suverent til sosial fotografering, siden man slipper å gjemme ansiktet bak kamerahuset når man fotograferer mennesker. Autofokus er rask og pålitelig, og samarbeider imponerende med f.eks. Sonys 70-400 mm f;4-5,6 zoom-objektiv. Skjermen, med fullt fungerende og meget rask autofokus, er også suveren til makro og til fotografering fra svært lav kameravinkel. Nattestid kan jeg fokusere uhyre presist på stjerner med "Manual Focus Live View" - faktisk kan jeg velge på hvilken side av fokus jeg vil legge kromatisk abberasjon!

Dette kameraet dekker helt andre bruksområder enn f.eks. A900, noe jeg mener du ikke har fanget opp i tilstrekkelig grad i artikkelen din. Disse kameraene kan egentlig ikke sammenlignes, fordi de har så forskjellig karakter og "lynne". De snarere utfyller hverandre.

4.6.2010
Ove Erik S.
Hei Geir, flott artikkel, men en feil har sneket seg inn. Manuelle MINOLTA-objektiver kan ikke brukes på ALFA-fatning, da må det adapter til. Det er Autofokus-objektiver fra MINOLTA AF som kan brukes og disse har bra kvaliltet. Funker akkurat som SONY's egne objektiver. Bruker selv 14 stk til mine SONYer.
4.6.2010
Geir B.
Takk Georg.

Mulig du har rett, men jeg håper (og tror) likevel at det bare gjelder for dem som både leser alt jeg skriver og som (samtidig) er uenig i mine prioriteringer ... :-)
4.6.2010
Georg B.
Hyggelig lesning som vanlig, Geir! Likevel: Begynner ikke kjepphestene søkerbilde, lyssterk optikk og raw-eksponering til høyre å bli noe fetisjaktig?
4.6.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu