Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

fotoABC | grunnleggende innføring i bruk av digitalt speilreflekskamera

Som bacheloroppgave, i studiet Nye Medier ved Universitetet i Bergen, har tre studenter laget et nettsted myntet mot dem som har kjøpt sitt første speilreflekskamera. Nettstedet bruker visuelle virkemidler til å formidle grunnleggende forståelse for fotografering.
De to medlemmene av foto.no Olav Røtne og Torbjørn Skutle har, sammen med medstudent Anna Helen Leversund, laget nettstedet fotoABC.

Visjonen er å skape et produkt som kan gi nybegynnere innen foto et grunnlag til å ta i bruk manuelle innstillinger på kameraet, til fordel for full auto. Man skal i tillegg lære å se verdien av dette, ved å vise hvordan man kan påvirke det visuelle utrykket i fotografiet.

På nettstedet vil man ha mulighet til å endre ulike kamerainnstillinger, og se hvordan det endrer fotografiets visuelle utrykk. På denne måten kan man prøve seg frem og se hva som skjer, fremfor å bare lese seg til kunnskapen. Forhåpentligvis vil dette gjøre det enklere når man kommer ut i feltet for å omsette kunnskapen til praksis.

Gjennom produksjonen av fotoABC har studentene prøvd å lage det verktøyet de selv savnet da de var helt ferske med et speilreflekskamera mellom hendene. De har forsøkt å samle det viktigste av det grunnleggende, og presentert det på en enkel måte.

Innholdet er hovedsakelig basert på egne erfaringer. Foto.no har, de siste årene, vært en viktig kilde for å tilegne seg kunnskap. Boken til Magnar Fjørtoft, Digital fotografi i praksis, troner også høyt på listen over viktige kilder. Ellers vil Røtne fremheve Bekkalokket Fotoklubb i Bergen, som er en aktiv fotoklubb med et meget godt miljø.

Trykk på lenken under for å gå til fotoABC:
http://www.fotoabc.rotne.no]


God fotosommer.
screenshot -
screenshot
Velg å lære om blender, lukker eller ISO
screenshot -
screenshot
Sammenlign ulike ISO-verdiers innvirkning på bildet
screenshot -
screenshot
Animasjon av lukker

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu