Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs på Finse

I midten av oktober kan du lære å ta bedre tur- og naturbilder på Finse. Kurset er en del av fetivalen Fjellitteratur og ledes av fotograf Pål Hermansen.
Fotokurset starter 14. oktober (torsdag kveld). Fredag, lørdag og søndag blir det et variert kursinnhold med teorileksjoner inne på hotellet og utendørs fotografering i naturen rundt Finse, den høyeste stasjonen på Bergensbanen.

Kursleder er Pål Hermansen, en av verdens ledende naturfotgrafer. I 2009 vant han den førsteprisen som ”The European Nature Photographer of the Year” – for tredje gang på 5 år! For å ha utbytte av kurset må du ha eget speilreflekskamera – gjerne også med flere objektiver. På kurset må du også ha med egen datamaskin – helst med et bilderedigeringsprogram.

På fotokurset får du de raske og enkle tipsene til å forbedre bildene dine, med blant annet teori om bildekomposisjon og farbegruk. I tillegg bidrar kurset til å gi deltagerne bevissthet om hva det vil si å fotografere, lærer deg å se og definiere hva du søker.
– Med kurset ønsker jeg å skape en sterkere kreativ og etisk bevissthet blant deltagerne. I tillegg skal det være kimen til en livslang prosess med egen utvikling, sier Hermansen.

Kurspris: 1900 kroner (inkludert festivalpass som gjelder alle arrangementene til Fjellitteratur). Kurset har maksimalt 12 deltagere. Fjellitteratur er et kulturarrangement som arrangeres på Finse for første gang i kurshelgen. Flere av landets ledende friluftsforfattere kommer til Finse denne helgen for å lansere bøker, holde foredrag og gå turer. Som deltager på fotokurset får du med deg mye av dette!

Fotokurset arrangeres på Finse 1222 – som er det tradisjonsrike hotellet på Bergensbanens høyest beliggende stasjon (1222 moh). Hotellet har egne, sterkt rabatterte festivalpriser i kurshelgen, og overnatting for hele fotokurset koster 2250 kroner (i dobbelt- eller flersengsrom). Dette inkluderer middag (torsdag, fredag, lørdag) og frokost, nistepakke og termos-påfyll (fredag, lørdag og søndag). Overnatting må bestilles direkte til hotellet.
(Les mer på www.fjellitteratur.no - og www.finse1222.no)
Svein Eriksson - FOTOKURS
FOTOKURS
Svein Eriksson
Fra friluftsmagasinet UTEs fotokurs i 2009

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu