Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Havørn workshop på Smøla med Nordic Light

Nordic Light kan stolt konstatere at høstens første workshop ble en suksess. Med lange kameralinser, eventyrlyst og sporty attitude jaktet entusiastiske amatørfotografer på havørn i Nordmøres fantastiske skjærgård.
PRESSEMELDING:

Nordic Light satser nå bredere!
Foruten å hevde seg som en av Europas beste fotofestivaler, satses det nå på spennende, opplevelsesnære workshop gjennom hele året. Alle med base i og rundt Kristiansund, Norges minste storby, som ligger som en fargeklatt ytterst i havgapet på Nordmøre-kysten.

Smøla ligger en halvtimes reise unna Kristiansund med Kystekspressen, og er blant annet kjent for å huse Europas største vindmøllepark, Gurisentret (www.gurisentret.no) og det sjarmerende fiskeværet Veiholmen (www.veiholmen.com). Og, ikke minst så kan du her få oppleve havørn på nært hold i et lys så skarpt og vakkert at det kan ta pusten fra deg. Hva kan man si, annet enn at det gir et fantastisk utgangspunkt for ekte nordmørske workshop!

Tidens Krav (lokalavisen) skriver:
"Lidenskaplige amatørfotografer har jaktet på havørn.
Med kamera og lange linser.

Det gjorde de sammen med naturfotograf Pål Hermansen, havørnforsker Espen Lie Dahl og Anne Lise Flavik fra Nordic Light Events.
Fotografene fikk se Smøla på sitt vakreste. Lyset på Smøla er kjent for å være fantastisk for fotografering, og det var nok ikke tilfeldig at Nordic Light valgte å arrangere workshops der. Lyset og havørn dannet utgangspunkt for fire dager med foto, foredrag, redigering og utflukter.

Doktorgrad
Espen Lie Dahl er ornitolog og holder for tiden på med en doktorgrad om havørn. - Man kan ikke finne et bedre sted i verden i forhold til tilgjengelighet på havørn, sier Dahl. - Det er en misforståelse at havørn må ha bratte fjellsider for å trives. Smøla med sine 5500 små holmer, skjær og gruntvannsområder, er perfekte for havørnen, fortsetter Dahl. Sammen med sin bror Audun og Svein Håvard Stølen driver han firmaet Smøla Naturopplevelser, som har spesialisert seg på naturbasert reiseliv.

Spennende
Selve workshopen ble ledet av naturfotografen Pål Hermansen. Han har vært publisert i en rekke anerkjente tidsskrifter, som National Geographic og GEO, har gitt ut 21 bøker, og stått bak mange separatutstillinger, både i inn- og utland.
– Fotografisk er Smøla et veldig spennende landskap, sier Hermansen.
– Her kan man komme tilbake flere ganger og stadig se noe nytt.
Han betonet viktigheten av lidenskap i fotografien.

Safari
Tidens Kravs medarbeider ble med på havørnsafari sammen med de åtte kursdeltagerne. Fra Smøla Havfiskesenter gikk turen ut i skjærgårdsjeep for å finne ørn. Flere havørnpar ble funnet, og fotografene fikk prøvd sine ferdigheter med fotografering fra båt.
– Naturfotografering kan på mange måter sammenlignes med sportsfotografering, sier Anne Lise Flavik.
– Man må være meget rask. Fotografering av havørn er kjempevanskelig.

Anker Møllerop var eneste smølaværing med på kurset.
– Jeg har selvfølgelig sett mye havørn, men aldri vært med på fotografering før, sier Møllerop.
– Dette var spennende! "
(Torill Brunsvik, journalist Tidens Krav)


September 2010 workshopen er allerede historie, men utover høsten står flere attraktive workshop på programmet, deriblant mørkerom og portrettfotografi. Sjekk www.foto.no under kurs/workshop og våre nettsider www.nle.no for ytterligere informasjon.
Alan Billyeald -
Alan Billyeald
Alan Billyeald -
Alan Billyeald
Edvard Bergene -
Edvard Bergene
Edvard Bergene -
Edvard Bergene
Harald C Hansen -
Harald C Hansen
Jon Kjøs -
Jon Kjøs
Jon Kjøs -
Jon Kjøs
Marion Nødset -
Marion Nødset

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu