Statlige kroner for Nordic Light?

Når statsbudsjettet legges frem i neste uke, ser det endelig ut som at Nordic Light blir en fast post.
Lokalavisen i Kristiansund, Tidens Krav, skriver i dag at fotofestivalen Nordic Light er kommet med på statsbudsjettet som legges frem tirsdag i neste uke. Nordic Light søkte om 1.2 millioner kroner, og kan nå vente seg en bevilgning på 500.000 kroner hvis denne posten godkjennes av Stortinget. Dette betyr i praksis at Nordic Light kan fortsette å utvikle festivalen uten røde tall.

- Jeg er veldig glad for at dette ser ut som det går i orden, forteller daglig leder Anne Lise Flavik til foto.no. – Det koster mye penger å arrangere en slik festival og vi er helt avhengig av støtte. Vi kan ikke fortsette å utvikle festivalen uten statlig støtte.

I lang tid har Nordic Light og lokale politikere i Kristiansund og i Møre og Romsdal jobbet for å få festivalen inn på statsbudsjettet.

- Vi har vært veldig heldige som har så mange politikere i Kristiansund og Møre og Romsdal som har jobbet hardt for å få dette til. For eksempel har ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen, jobbet veldig hardt for å få dette til. Statssekretær i Kulturdepartementet Lubna Fjell åpnet jo også årets festival, og hun ble tydelig begeistret når hun var her. Det tror jeg ikke var negativt for oss.

Med statens endelige anerkjennelse av festivalen, legger ikke Anne Lise Flavik listen lavt for fremtiden.

- Vi skal bli best og vi skal bli unik i Europa. Vi er en intim og liten festival med en fantastisk beliggenhet. Men det er ikke bare festivalens anerkjennelse som gjør meg glad. Støtten fra staten betyr at fotografiet er inne i varmen og får den anerkjennelse det fortjener.
Frank Hesjedal - Fullstappet sal under årets festival
Fullstappet sal under årets festival
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu