Ny kjærlighetserklæring til Oslo signert Morten Andersen.

En av landets mest profilerte og produktive kunstfotografer er ute med sin tiende bok. “Color F” byr som hans forrige bok også på fotografier fra Oslo, - men denne gangen gir Andersen oss sin by i farger.
I fjor slapp Morten Andersen ikke mindre enn to nye bøker – på samme lanseringsdag! Nå har han altså gitt ut en ny bok – også denne gangen med motiver hentet fra sitt eget nærmilø.

- Hva har inspirert deg til å følge opp sort-hvit boka "Oslo F" med fargeboka "Color F"?

- Alle de gamle fargefilmene som lå rundt i skuffer og skap!

- Og.....hva er det med den Fén igjen?

- Frihet!

- Du har så langt gitt ut alle bøkene dine på eget forlag, med unntak av DAYS OF NIGHT som Samtidsmuseet ga ut i forbindelse med utstillingen ved samme navn i 2003. Hva er fordelen ved det?

- Etter ni bøker på eget forlag er jeg ikke sikker lenger, men det ligger litt Frihet i det ihvertfall. For ikke å snakke om at jeg har fått sterke armer!! (mye bæring...).

- Hvordan har det vært å jobbe med Oslo i fargemodus? Har noe vært annerledes for deg i den prosessen, sammenlignet med de tidligere sort-hvit arbeidene?

- Selve fotograferinga har ikke vært så annerledes bortsett fra at
jeg ser med fargebriller såklart, men med sort-hvit jobbet jeg mye med bildene i mørkerommet. Fargefotografiene er stort sett scannet rett inn uten særlig bearbeidelse.

- Hva er det med Oslo som trigger blikket ditt?

- Ikke noe mer enn andre byer egentlig, men det er her jeg trasker rundt til daglig og det er ikke så mange andre fotografer, som jeg vet om ihvertfall, som har fotografert Oslo på en seriøs og personlig måte og det synes jeg byen fortjener!

- Du har sluppet din tiende bok - den tredje på et år! Hva gjør du nå?

- Jeg tenkte jeg skulle fotografere mer og lage mindre bøker, men vi får se. Jeg har mange ideer, skulle også ønske at noen ville lage en ordentlig utstilling med bildene mine snart.

Se Morten Andersens nye nettside på http://www.shadowlab.no/. "Color F" kan kjøpes på Tronsmo bokhandel og bestilles på nett.
Morten Andersen - Fra boka
Fra boka "Color F".
Morten Andersen
Morten Andersen - Fra boka
Fra boka "Color F".
Morten Andersen
Morten Andersen - Fra boka
Fra boka "Color F".
Morten Andersen
Morten Andersen - Fra boka
Fra boka
Morten Andersen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu