Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Hyperion / Inside Looking Out

Fotografiens Hus har inviterer til åpning av utstillingen "Hyperion / Inside looking out" med Ole Møller i morgen, 7. oktober kl 18.
PRESSEMELDING:

Det er første gang Ole Møller han stiller ut i galleriet. Utstillingen består av svart/hvitt-bilder som i hovedsak skildrer en betrakters blikk innenfra og ut.

I Ole Møllers billedverden skildres vår eksistens som en skjør og utsatt konstruksjon.
Møller iscenesetter rom uten menneskelig tilstedeværelse og hvor det i overført betydning ligger ledetråder til oppvekstskildring.

I Møllers motiver er fokus rettet mot menneskers virke i natur og arkitektur. De fotograferte miljøene synes ikke å romme noen ledetråder for geografisk gjenkjennelse. Ofte har Møller landet på et utvalg detaljer som er framhevet i kraft av deres visuelle form og poetiske kvaliteter. Disse kan gjerne fremstå med skulpturelle egenskaper da det er lagt vekt på vesentlige elementer som lys- og skyggemodulering, overflatebehandling og komposisjon.

Bildenes flertydige fortolkningsmuligheter ligger i bruken av symboler. Fotografens blikk og hans forelagte utvalg i motivene bygger opp under et billedspråk som forteller i overført betydning. I dokumentasjonene er grunnen ryddet for sanselige og assosiasjonsskapende opplevelser.

Ole Møller er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Kunstakademiet i Oslo. Han har fotografert parallelt siden slutten av 60-tallet. I mai 2010 viste han også en separatutstilling i Kunstnerforbundet i Oslo.



Ole Møller
 - #01. Hyperion
#01. Hyperion
 - #07.
#07.
 - #14.
#14.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu