Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Photocamp i november

Photocamp 2010 går av stabelen 13-14. november på Fabrikken i Oslo. Det blir en helg fylt med fotografiske opplevelser og inspirasjon der nasjonale og internasjonale fotografer viser fotografiets mangesidighet og muligheter. Arrangementet er åpent for alle, med gunstige billettpriser til fordragene.
PRESSEMELDING:

Photocamp er et arrangement for profesjonelle fotografer, fotoentusiaster og alle med interesse og lidenskap for fotografi. Under tittelen ”fotografisk inspirasjon”, deltar noen av de mest anerkjente fotografene fra inn- og utland. Blant de norske trekkplastrene er blant annet to av Norges mest kjente samtidskunstnere. I tillegg vil reklame, fashion, natur og reportasje bli representert av i alt åtte fotografer.

Interfoto AS, som er utstyrsleverandøren for profesjonelle fotografer, har et unikt nasjonalt og internasjonalt kontaktnett som har gjort det mulig å booke de mest anerkjente fotografene innenfor alle sjangere. Se foreløpig bookede fotografer i listen under.

I utstillingsområdene blir det mulig å tilegne seg kunnskap om hva som beveger seg både kreativt og teknisk innenfor fotografi og video. Ikke minst med tanke på de nye mulighetene som videofilming med digitalt speilrefleks gir. Messeområdet fylles opp med det ypperste av profesjonelt utstyr fra mer enn 20 utstillere.

Adresse: Fabrikken, Maridalsveien 17, Oslo (se kart)
Åpningstider: lørdag 13. november og søndag 14. november kl. 09.30-18.00
Foredragsbilletter: kr. 100,-

Selve messen har fri adgang. Det samme gjelder ”frokostforedraget” hver dag mellom 10.00-11.00.

Jan Grarup
Jan Grarup fra Danmark er dokumentarfotograf og har vunnet et imponerende antall prestisjetunge priser fra fotoindustrien og menneskerettighetsorganisasjoner som World Press Photo, UNICEF, W. Eugene Smith Foundation for Humanistic Photography, Pictures of the Year International og National Press Photographers Association. I 2005 ble han tildelt ”Visa d’Or” under ”Visa Pour l’Image photo festival” i Frankrike, for hans dekning av Darfur’s flyktningkrise.

I over 20 år har Jan reist rundt og dekket mange historiske begivenheter, fra kommunistregimes fall i Romania til okkupasjonen av Irak. Han har dekket kriger og konflikter, inkludert folkemordene i Rwanda. Jan har også dokumentert dagliglivet fra begge sider av Infataen, “The boys from Ramallah” og “The boys from Hebron.” Han har også publisert boken “Shadowland”, som inneholder 11 historier fra Iran, Darfur, Tsjetsjenia, Kashmir, Irak, Ramallah, Rwanda og andre steder. Boken vant Photo District News årlige fotografi pris for beste fotografibok. Jan har en unik erfaring med reportasjefotografi og mye spennende og tankevekkende å fortelle.

Vibeke Tandberg
Vibeke Tandberg er billedkunstner og bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthåndverkskolen i Bergen (BA), og ved Fotohøgskolen i Gøteborg (MA). Hun stiller ut regelmessig i Norge og utlandet, og arbeidene hennes er representert i flere offentlige samlinger deriblant Musée d’Art Moderne de la Ville, Paris, Moderna Museet, Stockholm, Astrup Fearnley Museum of Modern Art, Oslo, Guggenheim Collection, New York, og Stedelijk Museum, Amsterdam.

Vibeke vil vise forskjellige arbeider fra de siste ti årene av sin virksomhet som kunstner. Hun har arbeidet med forskjellige genre innenfor fotografi og vil vise et utvalg arbeider som favner bredden i hennes kunstneriske produksjon.

Damian Heinisch
Damian Heinisch er opprinnelig tysk, men har etablert seg som reklamefotograf i Norge. Allerede som 13 åring tok han sitt første bilde. Som 17-åring tittet Damian Heinisch i en bok som skulle forandre hans framtidsplaner. Brett Weston sine bilder i ”A personal selection” vekket en drøm om at også han en dag skulle leve av å ta bilder. I 1999 begynte han å studere kommunikasjonsdesign ved Universitetet i Essen, og i 2000 gikk han ut med en Master i Photography.

Damian er vel den fotografen som kan kalles gjenganger på Norske Reklame Fotografers premieutdeling Gullsnitt (tidl. Utsnitt), samt at han har vunnet en mengde priser i inn- og utland. Han fotograferer for diverse oppdragsgivere, hovedsakelig innen reklame, men også for designfirmaer, arkitekter og privatkunder. Alle slags typer bilder er av interesse, være seg stilleben, arkitektur eller mennesker. I sentrum står historien - hvert bilde har sin historie. Skal man fotografere er det, i følge Damian, viktig å være nysgjerrig og aldri tenke at det finnes en oppskrift for hvordan man når fram.

Under Photocamp 2010 skal Damian snakke om arbeidet sitt. Han vil forklare bakgrunnen for bildene sine og hvorfor han har valgt de løsningene han har gjort. Selv om han arbeider med reklame, kommer han fra en bakgrunn preget av typografi, film og andre kreative kommunikasjonsmidler. Reklame var en retning han valgte å konsentrere seg om etter at han kom til Norge fordi han synes det er det mest innovative og interessante språket som brukes i dag.

Bjørn Opsahl
”Who the hell cares, right? I take pictures, I love it, and I´ll take your money too.”

På denne måten blir du kjent med Norges mest kjente rocke- og fashionfotograf, Bjørn Opsahl, på hjemmesiden hans. Utsagnet fortsetter riktignok med at han ”ærbødig nok ville ha tatt bildene gratis...” og et smilefjes. Og det oppsummerer kanskje Bjørn Opsahl. Litt røff fasade, men en knakende stødig og god fotograf i bunn.

Bjørn er selvlært, og har vært frekk og freidig og gjort det meste riktig. Blant annet har han på vei til toppen vært kreativ i å oppnå sine drømmeoppdrag Han har blant annet booket studio i New York og modellen Tyra Banks for et forsidebilde – for så å ta kontakt med klienten. Bjørn jobber også mye med film, og har blant annet laget musikkvideoer og reklamefilmer. Allsidigheten til Bjørn har også resultert i flere utstillinger: ”Bjork – Venice/Stockholm” på Barbeint i 1995, ”Deadscapes” på Henie Onstad kunstsenter i 2005 og ”Ask The Dust” på Stenersenmuseet sommeren 2009.
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl
Vibeke Tandberg - Living Together #12
Living Together #12
Vibeke Tandberg
Jan Grarup -
Jan Grarup
Damian Heinisch -
Damian Heinisch
Jan Grarup -
Jan Grarup
Vibeke Tandberg -
Vibeke Tandberg
Damian Heinisch -
Damian Heinisch

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Frank S.
Se interfoto.no
22.10.2010
Kristoffer L.
Finnes det noe program for dagene?
21.10.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu