Flere fotografer bekreftet til Nordic Light

Rock, finsk natur og erotikk. Neste års Nordic Light byr på noe for enhver.
Flere fotografer har blitt bekreftet til neste års Nordic Light, og også denne gangen ser det ut til å bli stor variasjon i programmet. Rock, erotikk og kunst er bare noen av sjangrene som dekkes, i det som blir den sjette utgaven av festivalen.

Internasjonale ringrever
Også i år satses det på en blanding av nordiske og internasjonale fotografer. Fra før er australske Vee Speers annonsert, og nå kan arrangørene også melde om en rekke andre gjester fra flere verdenshjørner.

Fra Frankrike kommer Lucien Clergue. Clergue har hatt en lang karriere som blant annet kunstfotograf, filmskaper og forfatter, og var i 1968 med å grunnlegge Les Rencontres d'Arles, som i dag er en av verdens mest betydningsfulle fotofestivaler.

Clergue er ikke den eneste ringreven som stiller på festivalen. Engelske Gered Mankowitz har fotografert rockeartister i mer enn 45 år, blant dem Jimi Hendrix, Rolling Stones og Slade, mens amerikanske Deborah Turbeville har drevet som fotokunstner i flere tiår. I tillegg kommer nederlandske Erwin Olaf, som er kjent for sitt ofte kontroversielle arbeid og for sine reklamekampanjer for store kunder som BMW, Microsoft og Lavazza.

Flere nordiske fotografer
Blant de nordiske fotografene er det kun en norsk som har blitt bekreftet så langt, Helene Fjell. Fjell, som er utdannet innen pressefoto og filmproduksjon, kommer med sin aller første separatutstilling.

Ellers stiller Joakim Strömholm med både sine egne og sin far, Christer Strömholm, sine bilder. Den svenske reisefotografen Bruno Ehrs kommer, og det samme gjør islandske Ragnar Axelsson, som frilanser for en rekke islandske og internasjonale aviser og magasiner. De to finske fotografene Esko Männikö og Pekka Turunen stiller med sine bilder fra hjemlandet, deriblant bilder av finsk natur, ungkarer og storfamilier. Den svenske motefotografen Jenny Lexander og danske Joakim Eskildsen kommer også.

Provoserende erotikk
Programmet så langt byr på bred tematikk, noen gamle ringrever og litt ungt blod. Men det er ifølge en pressemelding kinesiske Chin Chin Wu som antas å få mest oppmerksomhet under neste års festival. Wu fokuserer sitt arbeid rundt erotikk og seksualitet, og skal vise utstillingen "Vis-á-vis, Portraits of New Women." I utstillingen, der kvinnekroppen utforskes ned i minste detalj, overlates ifølge arrangørene "absolutt ingenting til fantasien."

Utstillingen har blitt vist over hele verden, og fotografen skal ha vunnet flere priser for sitt arbeid.

Nordic Light 2011 arrangeres 3-7. mai. Mer informasjon på www.nle.no
Lucien Clergue -
Lucien Clergue
PHOTOGRAPH BY GERED MANKOWITZ copyright: BOWSTIR Ltd. 2011/Mankowitz.com - Jimi Hendrix - Classic - Mason's Yard London - 1967/2010
Jimi Hendrix - Classic - Mason's Yard London - 1967/2010
PHOTOGRAPH BY GERED MANKOWITZ copyright: BOWSTIR Ltd. 2011/Mankowitz.com
Christer Strömholm -
Christer Strömholm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jan Aage T.
Nordic Light har kommet for å bli...i Kristiansund
Dette fantastiske arrangementet blir lagt merke til langt utenfor Kristiansund og Norges grenser.Verdenskjente og Norgeskjente fotografer gir oss det aller beste av sine bilder og ikke minst kunnskaper. Mange bilder er grensesettende og ofte banebrytende. Sånt skaper engasjement og interesse blant publikum for fotografiet som medium i vår moderne verden. Det skjer altså i i lille - store Kristiansund
3.12.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu