Nytt fotogalleri i Sandefjord

Et nytt fotogalleri som skal fremme fotografisk kunst, har sett dagens lys i Sandefjord.
Foks Photography Gallery åpnet dørene for første gang i forrige uke. Galleriet skal være med på å fremme fotografisk kunst både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Et galleri for unge fotografer
Foks Photography Gallery er opprettet av fotografene Thomas Aas og Paul Olavesen-Stabb som en del av deres firma Foks Studio & Gallery AS. Planleggingen av galleriet har foregått i over ett år og galleriet er det første offisielle galleriet i Association of International Photography Galleries (AIPG). Galleriet har ambisjoner om å bli et av de foretrukne galleriene for unge nyetablerte fotografer å vise sine bilder.

- AIPG ble stiftet av Foks Studio & Gallery AS, og er en non-for-profit-forening som ønsker å gi unge nyetablerte fotografer en anledning til å vise sine bilder internasjonalt. På sikt vil også foreningen tilrettelegge for stipendsøknader fra fotografer som har vist sine bilder på et AIPG-galleri. Foreningen har i dag samarbeid med 4 gallerier internasjonalt og vil i tiden som kommer jobbe med å knytte til seg flere gallerier. AIPG har jobbet med Innovasjon Norge og har fått god bistand til å kartlegge gallerier og scener internasjonalt som passer innenfor foreningens målgruppe, skriver Foks Photography Gallery i en pressemelding.

Bjørn Wad stiller ut
Første fotograf ut på galleriet er den unge norske fotografen Bjørn Wad. Bjørn er født og oppvokst i Zurich, Sveits, men har bodd i Norge siden han var 14 år. Bjørn har sin utdannelse fra Fotofagskolen i Trondheim, og har etter studiene hatt en raskt stigende karriere som fotograf både nasjonalt og internasjonalt.

- Bjørn sine arbeider befinner seg innenfor portrett, musikk, mote og reklame. Han finner inspirasjon i skandinavisk kultur blandet med impulser fra utlandet. Han har en edgy og nytenkende stil som blir godt verdsatt av hans mange kunder. Bjørn har blant annet jobbet med Sony BMG, Universal og Warner, samt magasiner som Elle, Cosmopolitan og Dior Estethique. Bjørn har bodd og jobbet i Los Angeles, og hadde sin førse separatutstilling på Sunset Blvd, Hollywood i samarbeid med motedesigner Vivienne Westwood.

På jakt etter lokalt talent
Ved å satse kun på fotografisk kunst håper Foks Photography Gallery å kunne tilby Sandefjord en ny og spennende kulturell arena. De håper også det finnes et lokalt talent der ute som kan være en av de 12 utstillerne som vil kunne vise sine bilder der hvert år. Galleriet skal ha utstillinger som går over en måned og neste utstiller ønsker de skal være på plass til den første uken i februar 2011.

Bjørn Wads hjemmeside
Foks Photography Gallery -
Foks Photography Gallery
Foks Photography Gallery - Bjørn Wad
Bjørn Wad
Foks Photography Gallery
Foks Photography Gallery -
Foks Photography Gallery

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu