Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Friluftsliv for Roy Mangersnes i hele 2011

Bladet Friluftsliv presenterer hver utgave en firesiders fotoreportasje med natur som tema. Én fotograf får oppgaven for en hel årgang. I 2011 falt valget på Roy Mangersnes.
PRESSEMELDING:

- Vi er stolte av å ha fått med oss Roy på laget for det neste året, sier reportasjesjef i Friluftsliv Randulf Valle. Roy er en drivende dyktig og merittert fotograf som til tross for sin unge alder allerede har nådd langt. Men like viktig for oss er det at han har et bevisst forhold til hva han vil formidle med bildene sine, og solid kunnskap om naturen han ferdes i.
Mangersnes sier følgende om drivkraften og filosofien han har som fotograf:
- For meg handler fotografering om mye mer enn å glede seg selv. At man selv er fornøyd med et bilde er selvsagt viktig, men ofte knytter det seg en opplevelse bak bildene som forsterker det inntrykket fotografen sitter igjen med. Det som skiller et godt bilde fra et mindre godt bilde er om denne opplevelsen blir formildet til en betrakter. I så tilfelle har man tatt et godt bilde og kan klappe seg på skulderen. Et bra bilde må ha et budskap og/eller vekke en reaksjon hos betrakteren. Om man i tillegg har tatt et bilde som blir husket, da har man virkelig tatt et godt bilde. Jeg er veldig opptatt av innhold og budskap i bildene mine og ser på kamera som et svært kraftfullt våpen om det brukes riktig.
Mangersnes mener også at samarbeidet med Friluftsliv passer fint inn i dette perspektivet:
- Fotoreportasjen gir bildene plass, og Friluftsliv gir fotografen stor frihet med tanke på valg av tema og konkrete bilder i denne spalten. I en verden hvor også naturen i økende grad blir en prestasjonsarena, er det dessuten befriende med et turblad som også fokuserer på både naturkunnskap og kulturhistorie som naturlige deler av begrepet friluftsliv.

Den første reportasjen omhandler Lappugla, og bladet er ute hos abonnentene helt i starten av januar. De som vil kjøpe utgaven i løssalg må vente et par uker til. Bestiller du abonnement på bladet før jul får du alle de seks utgavene Roy Mangersnes bidrar i på ditt abonnement. Det fikser du i så fall på www.friluftsliv.no


Fakta: Roy Mangersnes
Roy Mangersnes er profesjonell naturfotograf bosatt i Sandnes i Rogaland, der han driver selskapet WildPhoto. Roy er Nikon-ambassadør og regnes blant de mest innflytelsesrike naturfotografene i Norge i dag. Han har i en alder av 32 år gitt ut to bøker og rukket å bli premiert i flere store internasjonale konkurranser, senest i BBC Wildlife Photographer of the Year 2010 og Årets Europeiske Naturfotograf (GDT) 2010. Roy har hele verden som sitt arbeidsfelt, og bilder blir publisert i tidskrifter og bøker i inn- og utland. Han er i tillegg en habil foredragsholder som har forelest i hele Norge og på flere større internasjonale fotofestivaler.
Se bilder på www.wildphoto.no


Fakta: Friluftsliv – magasin for naturopplevelse
Bladet Friluftsliv går i 2011 inn i sin 15. årgang. Bak magasinet står en gjeng svært erfarne friluftsfolk som er bevisste på at de skal være mye ute – ikke bare sitte på et kontor og redigere et blad. Redaksjonen har derfor solid erfaring fra lange turer og ekspedisjoner.
I bladet er det norsk natur som er hovedretten samtidig som det fokuseres på turer som kan gjennomføres av folk flest. Hverdagsfriluftslivet i nærmiljøet og kunnskap om naturen er også sentralt. Bladet har også en svært grundig tilnærming til temaet turutstyr, med langtidstester av utstyr og utstyrsrelaterte artikler som virkelig går i dybden. Det er kanskje ikke tilfeldig, ettersom de to utstyrstestene egentlig har ingeniør- og forskerutdanning...
Friluftsliv på nett: www.friluftsliv.no
Roy Mangersnes -
Roy Mangersnes
Roy Mangersnes - Fotoreportasjen
Fotoreportasjen
Roy Mangersnes
Slik ser de to første sidene av Mangersnes første bidrag til spalten ut.
Randulf Valle -
Randulf Valle
Roy Mangersnes bidrar fra første utgave i 2011.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu