Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nye kompaktkameraer fra Canon

Canon lanserer PowerShot A2200 og PowerShot A1200
Oslo, 5. januar 2011 – Canon lanserer i dag to PowerShot-modeller som gjør bruken av digitale kompaktkameraer både morsommere, mer kreativt og enklere. PowerShot A2200 og PowerShot A1200 forener Canons ekspertise med HD-filmopptak og brukervennlige opptaksprogrammer og med Smart Auto er det enkelt for alle å oppnå suverene resultater med ett enkelt trykk på utløseren!

PowerShot A2200, den slankeste modellen i A-serien per dags dato, bruker et oppladbart Lithium-ion-batteri og fås i fargene sort, rødt, sølv og blått. Du får et fleksibelt kamera som også er enkelt i bruk. PowerShot A1200 bruker AA-batterier og fås i sølv eller sort. Kameraet er et perfekt hverdagskamera med et behagelig, bredt grep og optisk søker som gir enkel bildekomponering.

Rimelig Canon-ytelse
Canon har utnyttet all sin bildekompetanse for å gjøre PowerShot A2200 og

PowerShot A1200 til en sterk kombinasjon av design, bildekvalitet og brukervennlighet – alt det du forventer av et PowerShot-kamera! PowerShot A2200 har 14,1 megapiksler sensor, og PowerShot A1200 har 12,1 megapiksler sensor, som gir mulighet for å skrive ut bilder i plakatformat eller utføre kreativ beskjæring for å oppnå en perfekt bildekomposisjon. Begge modeller har Canons 28mm vidvinkelobjektiv som gir 4x optisk zoom fra det som tilsvarer 35mm brennvidde på 28-112mm, for alt fra gruppebilder til portrettfotografering og makrobilder av bilder eller insekter.

De to kameraene har også stor 6,8cm (2,7”) 230k-punkters LCD-skjerm som gir enkel bildekomponering og praktisk visning av lagrede bilder. Et intuitivt programhjul gir enkel og rask tilgang til en rekke forskjellige opptaksprogrammer. Brukergrensesnittet har en Tips og triks-funksjon som veileder brukeren gjennom kamerainnstillingene og gjør det enklere å forstå de ulike funksjonene.

Flotte bilder – enkelt og morsomt
Begge de nye modellene har Canons kraftige DIGIC 4 bildeprosessor som sikrer høy bildekvalitet, rask respons og støtte for en rekke kreative og praktiske opptaksprogrammer.

Kameraene har også den nyeste versjonen av Canons Smart Auto – et helautomatisk opptaksprogram som kan registrere opptil 32 ulike opptaksmotiver. Dermed er det enkelt å ta presise kvalitetsbilder av alle typer objekter under alle lysforhold. Smart Auto registrerer objektene og lysforholdene, fra portretter med spotlight-belysning og høy kontrastgrad, til solnedganger og landskaper med blå himmel. Når scenen er registrert, justerer Smart Auto automatisk kamerainnstillingene for å sikre best mulig bilde. Innstillingene justeres raskt dersom bildekomposisjonen endres før utløseren trykkes helt ned.

Smart Auto kan bruke teknologi for Ansiktsgjenkjenning også når objektet er i bevegelse, sammen med den nye funksjonen Advanced Subject Detection Technology. Slik registreres automatisk hovedmotivet, enten det er en person eller et objekt, og deretter følges det helt til utløseren trykkes ned. Resultatet blir et fokusert og perfekt eksponert bilde.
Ved fotografering på steder med forbud mot blits, som for eksempel på museer, gir et nytt diskret-program mulighet for å deaktivere blits og alle kameralyder. Dermed kan du fotografere uten å forstyrre omgivelsene. Et dedikert Blur Reduction-program er også ideelt for å fotografere ved spesielt utfordrende lav belysning, der kamerarystelser og bevegelser kan gjøre at det endelige bilderesultatet blir uskarpt. Dette programmet gir redusert oppløsning og vil automatisk registrere bevegelser og lysstyrke, for å eliminere uskarphet og sikre skarpe, klare resultater.

I tillegg til at kameraene har imponerende stillbildekapasitet, har også begge modellene 720p HD videoopptak som gjør det mulig å lagre film med høy oppløsning. De har også miniatyreffekt i filmmodus, som gir mulighet for intervallopptak der motivet forvandles til en modell i miniatyrformat.

Frihet til å være kreativ – funksjoner som gjør det moro å fotografere
For deg som ønsker å ha en viss kontroll eller gi bildene et personlig preg, gir Live View-innstilling deg mulighet til å manuelt endre innstillingene for lysstyrke, farge eller tone og se resultatene umiddelbart på LCD-skjermen, før bildet lagres. I tillegg til miniatyreffekt finner du også andre spennende kreative filtre, som fisheye, superintens og plakateffekt. En ny Toy Camera-effekt gir mulighet til å påføre bildene sepia, sort-hvitt og andre monokrome fargetoner.

Med Smart lukker, med teknologi for ansiktsgjenkjenning, kan du også selv være med på bildene. Utløseren aktiveres med et smil, et blunk eller ganske enkelt når et nytt ansikt kommer inn i bildet – perfekt for selvportretter eller gruppebilder.

Enkel fotografering, organisering og deling
Nå er det enklere enn noensinne å dele de spesielle stundene med venner og familie. Alle som kjøper PowerShot A2200 og PowerShot A1200 får tilbud om medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY, med opptil 2GB gratis, sikker lagringsplass på Internett for overføring og deling av bilder og video.

PowerShot A2200 – sentrale funksjoner:
• 14,1 megapiksler
• 28mm vidvinkel, 4x zoomobjektiv
• 6,8 cm (2,7") LCD
• Smart Auto, Easy-program og Tips og triks
• HD-film (720p)
• Blur Reduction-program
• Live View-innstilling og kreative filtre
• Ansiktsgjenkjenning, automatisk fjerning av røde øyne
• DIGIC 4
• Li-ion-batteri

PowerShot A1200 – sentrale funksjoner:
• 12,1 megapiksler
• 28mm vidvinkel, 4x zoomobjektiv
• 6,8 cm (2,7") LCD-skjerm med optisk søker
• Smart Auto, Easy-program og Tips og triks
• HD-film (720p)
• Blur Reduction-program
• Live View-innstilling og kreative filtre
• Ansiktsgjenkjenning, automatisk fjerning av røde øyne
• DIGIC 4
• AA-batterier
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu