Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

May All Your Dreams Come True

Den NYC baserte fotografen David Schoerner er aktuell med sin første separatutstilling på MELK galleri. Schoerner er grunnlegger av forlaget Hassla.
PRESSEMELDING:

MELK har gleden av å ta fatt på 2011 med David Schoerners første separatutstilling under tittelen May All Your Dreams Come True.

Schoerner arbeider konseptuelt og tematisk med hovedfokus på enkeltbilder fremfor serier. Hverdagslige objekter tilegnes en narrativ egenskap gjennom Schoerners blikk og betrakteren trer inn i en verden der det er opp til en selv å finne historien bak motivet. Gjennom en stilsikker og kalkulert tilnærming til mediet skaper Schoerner arbeider for refleksjon og ettertanke. Fokuset ligger i å stille spørsmål fremfor å besvare dem og å sette arbeider som i utgangspunktet ikke hører sammen i serier for så å skape en narrativ.

Da han arbeider singulært fremfor seriellt bruker Schoerner bokmediet for å sette arbeidene i en narrativ kontekst. Tittelen May All Your Dreams Come True stammer fra et postkort signert skuespiller Tiffani-Amber Thiesen til kunstneren og preger ett av arbeidene i utstillingen. Utgitte publikasjoner under Hassla, inkludert Schoerners egne, preger utstillingen i tillegg til to arbeider i stort format trykket på vinyl.

Med base i New York City er David Schoerner den første kunstneren i galleriets historie med bakgrunn utenfor Skandinavia. Schoerner har familie fra Sverige og er grunnlegger av det anerkjente fotobokforlaget Hassla. Forlaget har publisert 15 bøker med fokus på fotografi, blant annet fra Skandinavia, sist ut med en plakatserie av Tom Sandberg.

David Schoerner (f. 1984) bor og arbeider i New York City. Han mottok Bachleor i Fine Art ved Montserrat College of Art i Beverly, Massachusetts i 2007 og har deltatt ved gruppeutstillinger i byer som New York, Los Angeles, Hong Kong, Cape Town og London. Schoerner er grunnlegger av fotobokforlaget Hassla. Forlaget deltar jevnlig på messer internasjonalt og har publisert arbeider av skandinaviske kunstnere som Nicolai Howalt, Trine Søndergaard, Ola Rindal, Tom Sandberg og arbeider nå med en publikasjon av Torbjørn Rødland.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu