dok11: Tid for å sikre seg festivalpass!

16-19 mars går årets store fotodokumentariske eventyr av stabelen i Oslo. For sjette gang vil verdens toppaktuelle fotografer by på bildevisninger, foredrag og workshops når de deltar på dok11.
Et hyperaktuelt høydepunkt for vårens festivalevent er de meksikanske «Geriljafotografene», eller «The Street Shooters», en gruppering fotografer som siden 80-tallet har dokumentert gatelivet i grensebyen Ciudad Juarez i Mexico, kjent som en av verdens voldeligste byer.

Fotografenes mangeårige arbeid er også utgangspunkt for åpningsdebatten på Dok:11 som tradisjonen tro arrangeres i samarbeid med Norsk Journalistlag. Hva skjer når fotografer trues til taushet? Er dette en relevant problemstilling også her hjemme? Er det er miljøer eller grupper i det norske samfunnet vi ikke dokumenterer godt nok av redsel for represalier?

Eugene Richards er en annen ubestridt kapasitet dette året er, som med sin dokumentar ”War Is Personal” fokuserer på de sivile tragediene som følger i kjølvannet av den amerikanske krigsinnsatsen. Richards, som har markert seg som en humanistisk, politisk engasjert fotograf, gjorde et uforglemmelig inntrykk på publikum til å da han stilte ut bildene sine ved den internasjonale fotofestivalen Visa Pour L´Image i Perpignan i 2009. Under Bushadministrasjonen var bildene hans underlagt sensur fra myndighetenes side – de ønsket ikke at bildene som dokumenterer sivile skjebner som et resultat av amerikanske soldaters krigsinnsats, skulle offentliggjøres. I fjor lanserte Richards boken med bildene.

Nå kan du møte han og også delta på workshop med mannen som kan kalles en levende legende innen internasjonal fotojournalistikk. I en dialog mellom undertegnede og Richards i fjor, var han opptatt av hvor nært knyttet norske og amerikanske soldater i krig og deres pårørende er: We share so many concerns, so many hopes. Eugene Richards gir ikke ofte workshops, og denne norske anledningen er derfor unik av sitt slag.

Andre store navn dette året er danske Thomas Lekfeldt, amerikanske Stephanie Sinclair, Carolyn Drake, og nederlandske Pieter Ten Hoopen. Lekfeldt vant i fjor Årets Bilde i Danmark med et bilde fra dokumentaren om den kreftsyke jenten Vibe. Ten Hoopen vil gi workshop. Påmelding til workshopene med Ten Hoopen og Richards åpnes i nær fremtid – følg med på fotojournalisten.no

I år som før: For å sikre deg adgang til festivalen må du ha festivalpass. Nb: Det selges kun pass for hele festivalen, ikke for enkeltdager.

Festivalpassene kan du bestille på www.deltager.no/dok11

Pris for festivalpasset:
PK-medlem kr. 930,-
Andre kr. 1130,-

PK opplyser om at festivalpassene blir utlevert i døra på Litteraturhuset fra 16.mars. Påmeldingen er bindende.

Relevante linker:
Dok11: Kjøp Festivalpass nå!

Meksikanske Geriljasoldater til dok11

Eugene Richards til dok11!

Thomas Lekfeldt

Pieter Ten Hoopen

Stephanie Sinclair
Eugene Richards - Fra
Fra "War is personal"
Eugene Richards
Pieter Ten Hoopen -
"Stockholm"
Pieter Ten Hoopen
Pieter Ten Hoopen -
"Stockholm"
Pieter Ten Hoopen
Thomas Lekfeldt - Fra dokumentarprosjektet
Fra dokumentarprosjektet "Vibe"
Thomas Lekfeldt
Thomas Lekfeldt - Fra dokumentarprosjketet
Fra dokumentarprosjketet "Vibe"
Thomas Lekfeldt
Med dette bildet vant Thomas Lekfeldt Årets Bilde i Danmark i fjor.
Andrea Star Reese - Fra «The Urban Cave»
Fra «The Urban Cave»
Andrea Star Reese
Andrea Star Reese - «The Urban Cave»
«The Urban Cave»
Andrea Star Reese

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu