Poengivning i Årets fotograf 2011

Vi har endret poenggivningen i Årets fotograf 2011 slik at enda flere fotografer kan få poeng i hver runde.
Det nærmer seg den endelige juryeringen av første runde av Årets fotograf 2011. Vi fikk over 600 bidrag til denne runden og juryen har en vanskelig, men ikke minst utfordrende, oppgave foran seg. På torsdag møtes juryen og resultatet offentliggjøres før vi åpner for innsending av bidrag til runde to 1. mars.

Hederlig omtale
For at flere fotografer skal henge med i konkurransen, og bli sett, har vi valgt å gjøre en endring i poenggivningen. Siden ingen runder ennå er juryert, har vi kommet frem til at det vil være hensiktsmessig og en forbedring av konkurransen. Vi har valgt å gi en hederlig omtale i form av 1 poeng til inntil 15 fotografer i tillegg til dem som får poeng for de 10 beste plasseringene. Det er opp til den enkelte jury å bestemme hvor mange fotografer (inntil 15) som får hederlig omtale.

Det 10 beste fotografene blir nå tildelt følgende poeng:

1. plass – 12 poeng
2. plass – 10 poeng
3. plass – 9 poeng
4. plass – 8 poeng
5. plass – 7 poeng
6. plass – 6 poeng
7. plass – 5 poeng
8. plass – 4 poeng
9. plass – 3 poeng
10. plass – 2 poeng

Og i tillegg kan inntil 15 fotografer få hederlig omtale i form av 1 poeng. Bilder som har fått poeng (også i form av hederlig omtale) kan ikke benyttes som bidrag i senere runder av Årets fotograf 2011. De fem beste bildene/seriene i hver rundene blir kommentert av juryen.

Endelig juryering
Førskommende torsdag møtes juryen for endelig juryering. I forkant av den endelige juryeringen har vært jurymedlem foretatt en online juryering hvor 20 bilder er plukket ut til endelig juryering. Det vil si at i teorien kan 60 bilder bli med til den endelige juryeringen, men da må hvert enkelt jurymedlem ha plukket ut 20 bilder som ikke de andre har plukket ut.

Opprinnelig poenggivning:
1. plass – 12 poeng
2. plass – 10 poeng
3. plass – 8 poeng
4. plass – 7 poeng
5. plass – 6 poeng
6. plass – 5 poeng
7. plass – 4 poeng
8. plass – 3 poeng
9. plass – 2 poeng
10. plass – 1 poeng
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu