Naturens gang

Linda Haugvaldstad er aktuell på Cyan galleri med utstillingen Naturens gang.
Linda Haugvaldstad fikk en overraskende kreftdiagnose da hun var 29 år og måtte konfrontere sin egen dødelighet. De første bildene i serien 'naturens gang' ble tatt på isolatet på Ullevål, hvor det fotografiske blikket til Haugvaldstad skiftet fokus og et nytt perspektiv tvang seg frem. Hun måtte reflektere over vår begrensede livstid og også konfrontere egne besteforeldres død. Serien veksler mellom visuelle meditasjoner over naturens sykliske rytme og menneskers behov for å forstå og gi mening til det uutgrunnelige.

-Mine fotografier handler om savn og sorg, samtidig som jeg forsøker å vise hvordan håp og drømmer er grunnlaget for et godt liv. Jeg håper å kunne leve ut livet mitt, at verden skal være et bra sted og at alle skal ha det fint, men så blir det ikke slik man håper alltid. Vonde ting skjer uansett egne drømmer og det prøver jeg å konfrontere via bildene mine, forklarer Linda Haugvaldstad i en pressemelding.

Haugvaldstads arbeider veksler mellom selvportretter, bilder av familie og og naturlige landskap. Til sammen skapes et helhetlig univers av virkelighet og drømmer i skarp kontrast og naturlig samspill.

- Alle naturbildene bunner i mine bånd til naturen, og drar også paralleller til min situasjon og mitt liv akkurat nå. Bildene speiler livets paradoks, på den ene siden realismen i det jeg står i - og på den andre siden drømmene og ønsket om at alt skal være bra. Livets mangfold møter oss på så mange plan, på både godt og vondt. Håpet er å stå styrket tilbake - leve enklere - og fylle livet med glede. Naturen har en helbredende kraft. Jeg håper at bildene mine kan få flere til å se den utilslørte sannheten, snakke om kreft og ta ansvar for eget liv og helse.

Vernissage på Cyan galleri fredag 25. februar kl. 17-22
Åpent lørdag og søndag 26-27. februar kl. 11-17
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Linda Haugvaldstad -
Linda Haugvaldstad
Linda Haugvaldstad -
Linda Haugvaldstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Håvard F.
Lykke til med utstillingen Linda. Skulle så gjerne vært der å sett den.
Mvh
Håvard
26.2.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu