Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoutstilling "Deg"

Hun tok seg til finalen til Amandusprisen ved Dig-it konseptet, og har nylig tatt en 4.plass i Yrkes-NM i mediegrafikerfaget. Nå setter hun opp sin 2. fotoutstilling i Lambertseter kirke i en alder av 19.
Det er ingen tvil om at denne jenta har store mål og jobber hardt for å oppnå det hun vil.

Helen Fjeld Langrind er født og oppvokst på Lambertseter i Oslo, hvor hun også er en aktiv del av barne-og ungdomsarbeidet i den lokale menigheten. Hun er elev ved Bjørnholt vgs hvor hun nå går mediedesign 3.året.

Fotointeressen

"Fotointeressen startet med en hel del engangskameraer som aldri ble fremkalt. Jeg måtte tilslutt innvistere i et kompaktkamera som jeg videre byttet ut med et speilrefleks når konfirmasjonen skulle stå. Etter den tid har vi gått hånd i hånd"

Drømmen
Drømmen var alltid å åpne en egen utstilling og nå blir den oppfyllt for 2.gang. Helen hadde sin første utstilling i 2009, og fikk gode responser. Men det viktigste var det hun lærte både når det gjaldt planlegging, fotografering, ferdiggjøring, sponsing og montering.

"Det er mye arbeid å åpne en utstilling helt alene, spesielt når man er ung og ikke vet så mye om hvordan man burde gå frem. Det holder ikke og bare kunne ta bilder og å kunne designe grafisk materielle. Når det skal vises frem må man også klare å få frem budskapet til mottakeren. Heldigvis føler jeg nå at ting går litt mer på skinner. Jeg har tatt med meg mange av erfaringene fra den første utstillingen jeg hadde. Nå vet jeg hva som kreves, og jeg vet hva som må gjøres".

Fotoutstillingen "Deg"
20.mars åpner hun fotoutstillingen "Deg". Utstillingen har tatt mye tid, men siden dette også er et skoleprosjekt har hun kunne brukt mye av skoletiden på dette.

"Det er ikke bare alt det fotografiske som har tatt tid, men jeg har også lagt ned veldig mye arbeid i det grafiske".


Utstillingen "Deg" handler om selvbilde og hvordan man selv opplever press fra utsiden. Du får se fire bildeserier som tar opp spørsmålene: Hvem ønsker du å være? Hvordan føler du deg? Hvordan vil andre at du skal være? Og hvordan vil Gud du skal være?.

Fotografiene tar på mange måter opp det å være seg selv, og å være sikker på at den du er er den du skal være.

Fotografen har brukt utallige timer i photoshop noe som syns godt i de manipulerte bildene. Hun forteller selv at hun har måtte redigere noen av bildene flere ganger, for at hun skulle få det resulatet hun ville.

Bildene er trykt på både lerret, kapaplater og glossy fotopapir for å forsterke budskapet. Utstillingen skal bære et tydelig preg av dekorasjon og montasje, slik at det gir mottakeren en opplevelse når enn går inn i rommet. Kanskje vekker det noen tanker rundt det å være deg?

Nå gleder hun seg til åpningen 20.mars kl 13.00 i våpenhuset i Lambertseter kirke, og håper det kommer masse folk for å se på det ferdigstilte prosjektet hennes. Bildene vil være til salgs etter endt periode.

(for å følge prosessen mot åpning kan du lese bloggen
Helen Fjeld Langrind - Glorifiserte dukker
Glorifiserte dukker
Helen Fjeld Langrind
Helen Fjeld Langrind -
Helen Fjeld Langrind
Helen Fjeld Langrind -
Helen Fjeld Langrind
Helen Fjeld Langrind -
Helen Fjeld Langrind
Har du noen gang følt deg som en filledukke? Da må du huske at en filledukke gjerne er det mest verdsatte på et barnerom
Helen Fjeld Langrind -
Helen Fjeld Langrind

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu