Pinhole-feiring i påsken

Lite å gjøre i påsken? Delta på Pinhole Day!
Den siste helgen i april hvert eneste år arrangeres en verdensomspennende hyllest til det enkle hullkameraet. Worldwide Pinhole Photography Day blir i år avholdt for ellevte gang, og markeres med en rekke arrangementer verden over.

Pinholekameraer kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdig. Det du trenger for å lage det selv, er en lystett boks med et lite hull, og noe å fotografere på. Pinholebilder kan eksponeres direkte på fotopapir, på film eller på minnekort.

Tanken bak pinhole-dagen er at man skal "ta litt fri fra den økende teknologiske verden vi lever i og "hjelpe til med å spre den uvanlige skjønnheten til denne historiske fotografiske prosessen." Mange steder arrangeres det workshops og andre events i forbindelse med dagen, en oversikt over disse finner du her. Bildene som blir fotografert med hullkamera akkurat denne dagen, kan så lastes opp på hjemmesiden til arrangementet i etterkant. I galleriet kan du se alle bildene som har blitt sendt inn tidligere år.

Fjorårets arrangement trakk 3400 deltakere fra hele verden, blant annet 37 stykker fra Norge.

Ettersom årets Pinhole Day finner sted i påsken, så har fristen for å delta blitt utvidet. Selve dagen er 24. april, men i år kan du laste opp bilder som er tatt mellom 23. april og 1. mai. Fristen for å laste opp bilder er 31. mai.

Under kan du se tre videoguider til hvordan du lager hullkameraer. Den første guiden viser hvordan du lager et enkelt hullkamera som eksponerer direkte på papir, mens den andre guiden viser hvordan du lager et mer avansert hullkamera der du fotograferer på film. Den siste guiden viser fremgangsmåte for å lage digitale pinhole-bilder.Les mer om Worldwide Pinholde Photography Day på www.pinholeday.org
 -

Relaterte artikler Relaterte artikler:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu