Nikon 1 under hammeren

Verdens eldste Nikon-kamera og en Leica fra 1923 er blant skattene som skal under hammeren på WestLicht Photographicas vårauksjon i mai.
28. mai avholder østerrikske WestLicht Photographica auksjonshus sin årlige vårauksjon av sjeldne, rare og verdifulle kameraer. Blant kameraene som skal under hammeren denne gangen er en Nikon 1, en Leica 0 og et spionkamera formet som en bok.

Verdens eldste Nikon
Nikon 1 var kameramerkets aller første produksjon. Auksjonshuset har fått tak i det de hevder er det eldste kjente eksemplaret som finnes i dag. Nikon 1 nummer 60924 ble produsert i april 1948, og er det tredje Nikon-kameraet i rekken. Kameraet leveres med det originale 2/5cm objektivet og skal være i svært god stand. Estimert verdi på kameraet er litt over en million kroner.

Leica 0 var på sin side en testproduksjon, og ble kun produsert i 25 eksemplarer. Det er den syvende i rekken som nå skal under hammeren. Kameraet ble produsert i 1923, to år før Leica ble offisielt introdusert. Kameraet har fått en estimert verdi på nærmere 3 millioner kroner.

Spionkamera og riflestativ
Blant de mer kuriøse kameraene som skal auksjoneres bort, er Haake & Albers Krügeners "bok-kamera". Kameraet, som ble produsert rundt 1890, er formet som en bok, og beskrives som et detektiv-kamera.

Andre objekter som skal under hammeren inkluderer et Hasselblad NASA-kamera, som ble spesialdesignet for NASAs turer til månen i 1969, et Carl Zeiss Super-Q-Gigantar 0.33/40mm, omtalt som verdens raskeste objektiv, og en Carl Zeiss Jena Riflestock - et slags stativ formet som en rifle, designet av sportsfotograf Lothar Rübelt for OL i Tyskland i 1936.

Mer informasjon på www.westlicht-auction.com
 -
Nikon 1
 -
Leica 0
 -
Haake & Albers Krügener's Taschenbuch-Camera

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu