Kjendiser uten sminke og retusj

Roy Darvik har fotografert 70 kjendiser uten sminke og retusjering, til inntekt for UNICEF. Denne uken stilles bildene ut i Oslo.
Roy Darvik, som til daglig jobber som TV-fotograf, har den siste tiden fotografert nærmere 100 kjendiser uten sminke og retusj. Prosjektet har han gjort i samarbeid med produksjonsselskapet Monster, og inntekten skal gå til UNICEF.

- Kjendisene er fotografert rett på og veldig nært. De er uten klær, og alle har samme uttrykk, sier Roy til foto.no og legger til at han ønsket å vise en annen side av kjendiser.

Selv om Darvik til daglig jobber som TV-fotograf, er han utdannet stillsfotograf. Men dette prosjektet mener han imidlertid er en type "anti-foto".

- Jeg er vant til å lyssette nøye, men dette er fotografert rett på med flatt lys og uten bruk av Photoshop.

Darvik forteller at av nærmere 100 stykker som ble forespurt om å være med i prosjektet, var det bare 5-6 stykker som takket nei.

- Vi har invitert menneskene som vanligvis glitrer på skjermen til å vise sitt usminkede ansikt for UNICEF. Gjennom denne utstillingen får vi muligheten til å bidra til UNICEFs arbeid for å utrydde hiv-smitte fra mor til barn, sier daglig leder Trond Kvernstrøm i Monster, i en pressemelding.

Utstillingen skal gå til inntekt for UNICEFs arbeid for å utrydde hiv-smitte fra mor til barn. I pressemeldingen opplyser UNICEF at det hver dag blir født 1000 hiv-positive barn.

- De fleste av dem dør før de fyller to år. UNICEF jobber for en aidsfri generasjon og en viktig del av arbeidet er å sørge for at hiv-viruset ikke smitter fra mor til barn. Skal vi nå dette målet, må alle gravide få tilbud om hiv-testing og deretter behandling og oppfølging under svangerskap, fødsel og amming, forteller Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge.

Utstillingen "Nært for UNICEF" vises på galleriet FineArt på Tjuvholmen i Oslo fra 6-15. mai.
Roy Darvik -
Roy Darvik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu