Oskar Barnack Award 2011

Danske Jan Grarup har blitt tildelt Leica Oskar Barnack Award 2011 for en bildeserie fra Haiti. Kinesiske Jing Huang ble årets nykommer.
Det er for porteføljen "Haiti Aftermath" at Grarup blir tildelt prisen. Bildene viser konsekvensene av jordskjelvet i Haiti i januar 2010. Grarup reiste til Haiti på oppdrag for flere magasiner.

- Min tanke var å prøve å gjøre en sak som ville gå bak den "raske" nyhetssaken, en med mer dybde, uttaler Grarup i et intervju med Leica.

Grarup har reist verden rundt som fotojournalist i 18 år og dokumentert hendelser som folkemordene i Rwanda og Darfur. Han har vunnet flere priser i World Press Photo og vant UNICEF Photo of the Year i 2006.

Kinesiske Jing Huang ble tildelt årets Newcomer Award for bildeserien "Pure of Sight". Bildeserien har ikke et gjennomgående tema, men består av en rekke bilder som forteller hver sin historie.

- Allikevel har hvert bilde sin egen karisma. Hverdagslige scener og objekter er gjennomsyret av en magi som fanger betrakterens sjel, skriver Leica på sine hjemmesider.

Dette er 32. gang Leica Oskar Barnack Award deles ut. Denne gangen ble over 2000 bidrag sendt inn, fra profesjonelle fotografer fra 89 land. Tidligere vinnere inkluderer blant annet svenske Jens Olof Lasthein, Mikhael Subotzky og Sebastiao Salgado. Vinnerne skal hedres under fotofestivalen i Arles 5. juli. Både Grarup og Huang får tildelt en Leica M9 med objektiver til en verdi av €5000.

Vinnerbildene kan du se under.

Mer info om konkurransen på på www.leica-oskar-barnack-award.com

Jan Grarup - "Haiti Aftermath"

Jan Grarup
Fra bildeserien "Haiti Aftermath"

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup



Jing Huang - "Pure of Sight"

Jing Huang
Fra bildeserien "Pure of Sight"

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang

Jing Huang
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu