Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
anders j p.
Hei, jeg vurderer å oppgradere min 550d til 600d kun for å kunne fjernstyre blits, gir da min 550d i julegave til mor ;)

Det jeg lurer på er da selvfølgelig om 600d kan fjernstyre min canon speedlite 430 ex II, og da UTEN å måtte slå opp/bruke den innebygde blitsen??
17.12.2011
Terje R.
Ble litt fristet etter denne artikelen å prøve Canon 600D for å pensjonere 350D,som forøvrig har vært med på det meste, regnog kulde, dårligt behandlet, men vært trofast 130.000 eksponeringer uten noen stygge lyter. (brukt som allround kamera)
Som sagt som gjort, kjøpte en pakkeløsning 600D 18-55 is -55-250 is under 9000.- kr. (forventningene var ikke store). Men jeg ble positivt overasket av denne pakkeløsningen, liten vekt,enkelt i bruk. All info kommer på den herlige vippbare skjermen, pluss det viktigste som en har bruk for av info kommer i søkeren.
Sylskarpe bilder dog med billig optikk som vil passe til de fleste familie sammenhenger.

Okay, så satte jeg på grom optikk, Zoom og fast 24-70 2,8 L og Sigma 150 makro.
24-70 ble overkill, ble selvfølgelig bedre bilder med denne en 18-55 is. kit optikken men ikke det at det var verdt 10 gangen.

Med Sigma 150 makro fikk jeg en Aha! opplevelse. Da dette er et tungt objetiv som jeg har brukt stativ og fjernutløser på før med 1d, 1ds, 5 serien. Her kunne jeg konsentrere meg med å holde i optikken med venstre hånd og lett grep rundt kamerahuset i høyre hånd øyet i den vippbare skjermen, vips så kom de herligtse makrobildene jeg har tatt håndholt.

Min erfaring:
Canon 600D er et meget godt kamerahus for en overkommelig penge, jeg er mer og mer overbevist på at digitale kamerahus er avanserte filmruller og da blir den nyeste elektronikken seirende,600d er vel det nyeste speilrefleksen Canon har.
Jeg har solgt unna 1DS mk111 og 5mk11 nå i påvente på noe virkelig nytt i det de kaller proffsegmentet. Så da for jeg kose meg videre og skyte med 600D til det skjer. 600D er nok et hus jeg vil beholde uansett hva som skjer akkurat som jeg har beholdt 350d siden det ble innkjøpt.
2.8.2011
Geir B.
Hei igjen, Mikael.
Jeg vil anbefale at du investere i Lightroom eller Aperture (hvis du har Mac). Det vil lette redigering og etterbehandling hundrefoll i forhold til å bruke Photoshop.

Svein: Takk fro hyggelig tilbakemelding på artikkelen. Jeg er ganske sikker på at 600D bare kan styre Canon-blitser, og bare de blits-modellene som er "styrbare".

mvh
Geir
20.7.2011
Svein Ø.
Jeg kjøpte nylig Canon EOS 600 og leste med interesse denne artikkelen som var svært interessant. Det som jeg lurer på er denne innebygde flash enheten som kan styre en Speedliht blitz, kan den gjøre det samme med en Sigma EF 530 ST EO-ETTL 11 som jeg har fra før?

Hilsen Svein Ø.
17.7.2011
Mikael S.
Jeg bruker ikke så mye tid på redigering og etterbehandling av bildene, det er litt av grunnen til at jeg verdsetter kameraets evne til å gi en korrekt hvitbalanse.. Det er morsomt og justere bildene etter egne preferanser i photoshop osv, men det er desverre litt tidkrevende. Det skader heller ikke med god optikk som fks en 50mm med god lysstyrke for å forsterke fotouttrykket. Jeg bruker nesten bare jpeg i det daglige.
Håper vi får flere slike skråblikk fra deg Brekke:) Meget interessant hver eneste gang. God sommer!
9.7.2011
Geir B.
Morten:
Alt i orden, jeg kjenner meg goidt igjen ? å skumme gjennom teksten for å komme frem til konklusjonen ? raskest mulig ? er noe vi alle gjør :-)

Vidar:
Veldig inspirerende å høre at du synes dette er et bra Skråblikk. Å skrive disse artiklene er som å bevege seg ut i åpent lende uten beskyttelse: Uansett hva jeg skriver, og uavhengig av hvilken innfallsvinkel jeg velger, er det mulig å mene at det burde vært gjort på en annen måte. At det fremstår som subjektive meninger er imidlertid det viktigste, regner med at mine preferanser "tyter" frem mange steder underveis i teksten.

Hyggelig at du kjenner deg igjen, bildene er ganske likt fordelt melllom Bergen og Stavanger.

Jeg lurer imidlertid på hvorfor du er på ditt "3. entry level Eos ", men likevel er ukjent med fastobjektivets fasinasjon. Å fotografere handler om å "se". Det høres enkelt ut, men for meg er å "se fotografisk" det aller vanskeligste når jeg fotograferer. Derfor liker jeg å jobbe med faste brennvidder. I stedet for zoom-muligheten må jeg i stedet bruke beina for å utforske alternative standpunkt=nye perspektiv. For meg er det stimulerende, andre klarer seg ikke uten zoom-muligheten, slik er vi forskjellige. Skulle gjerne utdype dette mer inngående, men det vil gå langt utover en "normal" kommentar.

- riktig: "den mest solgte modellserien" ? har justert teksten.

Mikael:
Hyggelig å høre at du synes det er interessant lesning. Jeg er imidlertid ikke så interessert i hvitballanse som deg, ofte justerer jeg på hvitbalansen slik at et bilde ifår andre fargetonene enn motivet hadde i "virkeligheten". Men hvis man lagrer opptaket til JPG i kameraet er det selvsagt viktig at kameraet gir "riktig" hvitballanse, JPG i kameraet er imidlertid ikke noe jeg bruker tid på.

mvh
Geir
7.7.2011
Mikael S.
Meget god artikkel, jeg synes at dette var interessant lesning. Jeg har kjøpt ett Canon eos 600d selv, og synes det er helt fantastisk! Kameraet briljerer med svært korrekte resultater av hvitbalanse inne i dårlig belysning, det er ofte det som krever mest av ett kamera.

Støyen er også hakket hvassere en på blant annet 7d etter min mening, samt at endelig synes jeg at fargene sitter som ett skudd:) Noe som jeg ikke synes dei gjorde på 7d, der ble fargene til tider litt blasse rett ut av kamera.

Nikon d7000 er etter min mening ett tullekamera som ikke kan måle seg mot sin egen lillebror d90. Begrunnelsen for den uttalelsen er at jeg har testet det hjemme over en viss tid, og fant raskt ut at hvitbalansen ble for ustabil inne i dårlig belysning, bildene fikk litt orangestikk noe som jeg ikke kan fordra, og det var lite pene korn allerede fra iso 800.. Samt at retusjeringen ga noen merkelige resultater, i motsetning til d90 som fungerte bra på dette.
7.7.2011
Vidar K.
Og jeg glemte: Keep Up the Good Work!
6.7.2011
Vidar K.
Dette synes jeg var et bra skråblikk.
Har kritisert deg tidligere for å sette skråblikk opp slik at det med forveksling fremstår som en test (og på den måten får subjektive meninger til å fremstå som mere objektiv).
Dette har du elegant unngått her.

Meget informativt. Fullt av egne meninger fremlagt på en informativ måte, med fine bilder fra en flott by :-)
Som eier av mitt 3. "entry level" Eos synes jeg det var spesielt interessant å lese bemerkningene dine ang. søkeren.

Et par kommentarer

Sitat:
"Jeg oppdaget ganske raskt at selv om 600D kan ta nesten fire bilder i sekundet har det en buffer som ganske raskt fylles opp. Og da tar det et sted mellom fem og ti sekunder før den får skrevet opptakene til minnekortet slik at det er mulig å fortsette fotograferingen. Det er ikke nødvendig å ha på serieopptak for å fylle bufferen, å ta 6-7 opptak i noenlunde rask rekkefølge er tilstrekkelig."
-- Har ikke hatt dette problemet (på 550D) Jeg regner med du hadde et minnekort av god nok standard til å lagre fra buffer fort nok?

Sitat:
"Over har jeg montert på et 28mm f/1,8. Dette gir en bildevinkel som gjør at det kan kalles et normalobjektiv når det brukes på 600D. Dette er en kamera-objektiv-kombo jeg oppfordrer alle til å prøve. Det gir hverken vidvinkel- eller teleeffekt, noe som gjør at man tvinges til aktivt å jobbe med motivutsnittet for å få spennende resultat."
-- Dette er fastbrennvidde. Uten stabilisator. Men her leveres kamera med et kit objektiv som dekker 28mm og har en billedstabilisator som (ifølge Canon) gir flere f/ stop i kompensasjon.
Nå er jeg forbrukeren som har nettopp bladd opp 6k for dette vidunder kameraet. Jeg leser artikkelen og tenker: Hvorfor bruker 4k til på et objektiv som leverer det samme som det jeg har og ikke har zoom slik at jeg "tvinges til aktivt å jobbe med motivutsnittet for å få spennende resultat".
Spennende resultat.....
Mange leser; Må jobbe mer for samme(?) resultat.
Kanskje du kan utdype dette noe?


Sitat:
"600D er rimelig, det er traust og det har ingen spektakulære triks som skiller det fra horden av andre kameraer. Dessuten finnes det over alt, og det er antakelig (siden 2004) den mest solgte speilrefleksmodellen"
-- Hørtes gammelt ut.. Den har vel ikke vært ute siden 2004..?..
Modellserien ja :-)

Hilsen
Vidar K.
6.7.2011
Morten S.
Beklager at jeg leste artikkel med litt for høy hastiget.
Som Canon bruker måtte jeg raskest mulig se hva du skrev, så jeg gikk dessverre glipp av det du skrev om styring av ekstern blitz.
Vurderer faktisk å kjøpe meg nye 18-55 objektivet på grunnlag av det du skrev :)
6.7.2011
Geir B.
Takk for tilbakemelding, Morten.

Jeg er helt enig: At den interne blitsen er en blitskontroller er en imponerende ting. Men jeg tror du har lest gjennom artikkelen i litt for høy hastighet. Jeg skriver nemlig dette om blitsen:

"En flott ting er at systemet kalt "Integrated Speedlite Transmitter" som kom med 7D også er inkludert i 600D. Dette betyr at den innebygde pop-up-blitsen kan styre eksterne blitser.

Dette systemet sender på i alt fire separate kanaler. Dermed kan 600D ta styringen over et svært komplekst blitsoppsett. Dette synes jeg er imponerende i et så pass rimelig kamera."

Det har du rett og slett oversett.

mvh
Geir
6.7.2011
Morten S.
Hei.
For min del glemmer du et par trinn som skiller 600D fra andre lignende EOS kameraer(1000, 1100, 500 og 550).
I EOS 600D har man fått sender for ekstern blitz, så man kan trigge en speedlite som ikke er påmontert kamerahuset.
Jeg mener det er et element og en fordel som du burde ha nevnt :)
Med vennlig hilsen
Morten
6.7.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu