Sterk jury i portrett-runden

Fra i dag er vi i gang med innsending av bilder til portrett-runden i Årets fotograf. Juryen består denne gangen av Morten Krogvold, Marcel Leliënhof og Isidor Åstrøm.
Følg foto.no på Facebook

Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Årets fotograf 2011 går gjennom hele 2011, og har som mål å kåre årets aller beste fotograf. Det blir premier med en samlet verdi på cirka 115.000 kroner. I tillegg blir deg en egen separatutstilling til Årets fotograf 2011. Vi er nå halvveis i konkurransen og sammenlagt leder Kristine Henriette Kroder-Schille med 20 poeng.

Hver runde juryeres av en profesjonell jury. Nå er juryen for fjerde runde med tema 'portrett' klar. I juryen har vi samlet tunge navn innen norsk fotografi: Morten Krogvold, Marcel Leliënhof og Isidor Åstrøm.

Må romme en antydning til en hemmelighet
Denne runden har vi valgt å ikke gi noen utfyllende beskrivelse av temaet. De fleste vet hva et portrett er og står fritt til å utforske denne sjangeren og levere et bidrag som de mener er bra eller som juryen vil like.

Jurymedlem Morten Krogvold trekker frem Arnold Newman når han skal forklare hva han mener er et godt portrett.

- Han sa at det først og fremst må være et godt bilde/fotografi. Og så må det være interessant for de mennesker som ikke kjenner personen.

Krogvold mener at et portrett må romme en antydning til en hemmelighet.

- Alle store portretter har noe som gjør at man ikke blir ferdig med dem. Ideelt sett skal det skjule noe som aktiverer betrakter og det bør angå folk som ikke kjenner den som blir fotografert.

Stopp-effekt
For fotograf Marcel Leliënhof er et godt portrett et bilde som gir han lyst til å finne ut mer om den som blir fotografert.

- Det har stopp effekt, og skal fortelle meg en historie. Jeg er opptatt av hva modellen utstråler og hvordan fotografen presenterer sitt endelige bilde.

Sistemann i juryen er Isidor Åstrøm. Han regnes for å være en av Norges fremste reklamefotografer. Han er også hovedlærer på Bilder Nordic inen mote- og reklamefoto. Artikkelen blir om kort tid oppdatert med info om hva Isidor mener er et godt portrett.

Frist 15. august.
Fristen for å sende inn ditt bidrag i konkurransen er 15. august. Innen runde 4 starter 1. september vil resultatene av denne runden annonseres.

Les mer om konkurransen
Lever ditt bidrag
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
karin s.
ja venter spent!
24.8.2011
Martin H.
Her lukter det diskusjon..
1.7.2011
Erland F.
Krogvoll er vel ikke til å unngå, men kanskje han burde ta i bruk de samme kriteriene som han referers med her i vurderingen av sine enge portretter også, som jevnt over er kjedelige og annonyme og fenger interesse kun fordi det konsekvent dreier seg om kjendiser - som er portrettert på en overfladisk måte uten å antyde noen "hemmeligheter" overhodet, men med et mangfold av fikse idèer og heller utvaskede klisjeer som idebakgrunn.
1.7.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu