Mitt Bilde: Eva Storm Hanssen

Eva Storm Hanssen er en av våre yngste og mest prisbelønte bryllups – og portrettfotografer. Hun har tatt mangt et høytidspyntet øyeblikk med fokusert storm. Her presenterer hun sitt bilde i vår sommerspalte.
Sommeren er høysesong for bryllup – og for bryllupsfotografer. Bryllupsfotografering er en egen kunst, noen vil også kalle det et eget handverk innen fotografifaget. Et bryllupsportrett bærer et øyeblikk som for mange blir et av de viktigste gjennom livet. Hvem kan unngå å la se seg berøre av et flott brudebilde? Og hva passer vel bedre i denne sommerpalten, enn å invitere nettopp en av landets mest anerkjente bryllupsfotografer til å velge seg et bilde?

Fotograf Eva Storm Hanssen driver fotostudioet Moment på Majorstua i Oslo. Hun tok over det veletablerte studioet etter Michal Tomaszewicz i 2003, kun noen dager etter at hun hadde fylt 23 år. I 2004 byttet studioet navn til Moment.

Eva er en av våre yngste og mest prisbelønte bryllups – og portrettfotografer. Hun har til fulle bevist at det er mulig å overta et etablert studio i ung alder, og like fullt utvikle sin egen identitet og sin egen merkevare. Hun utmerker seg også for å ha posisjonert seg som ung kvinne i en bransje tradisjonelt dominert av mannlige fotografer.

Eva ble kåret til Årets Fotograf av Norges Fotografforbund (NFF) i
2005 og 2007, og har tatt flere priser en rekke år på rad i landskonkurransen til forbundet. I tillegg har hun også hatt lærlinger som har hevdet seg i samme konkurranse. Denne våren ble Moment Studio kåret til årets håndverksbedrift av NHO håndverk.

Eva har valgt et bryllupsbilde som både er klassisk og originalt. Om sitt eget bilde skriver Eva:

"Noe av det som er spennende med å fotografere brudepar er alle de fine stedene man kommer til. Dette bildet er tatt på Toresplassen, en gammel herregård ved Sollihøgda. Selskapslokalet er av laftet tømmer og med gevir på veggene. Overraskelsen var derfor stor da jeg fikk se husets annen etasje, som gikk i en helt annen stil. Det var blått, rosa, lilla og sukkersøtt over alt. Det passet perfekt til bruden som hadde rosa sko og sløyfe i håret. Selv om det var 30 varmegrader ute og sikkert enda varmere inne, insisterte jeg på å ta bilder i dette rommet. Det
eneste stedet brudeparet orket å være på grunn av varmen, var i trekken fra vinduet.

Jeg liker brudebilder der fotografens tilstedeværelse ikke er så tydelig. Selv om brudebilder til en viss grad ofte er arrangerte, er det også viktig at det får oppstå naturlige situasjoner hvor brudeparet kan få være seg selv. På den måten blir brudebildene troverdig og brudeparet kan kjenne seg igjen på bildet. Å fotografere bryllup er noe av det jeg liker aller best å gjøre som fotograf. Jeg liker å fotografere mennesker, og bryllup er en utrolig fin dag å møte mennesker på. I tillegg til å ta de offisielle bryllupsbildene er det også veldig gøy å få være med å dokumentere dagen slik den forløper seg”.


Du kan se flere bilder og lese mer om Eva og fotografene på Moment Studio på facebook, bloggen og nettsiden deres.

Moment Studio
Blogg
Facebook
Åsmund Holien Mo, Moment Studio - Fotograf Eva Storm Hanssen
Fotograf Eva Storm Hanssen
Åsmund Holien Mo, Moment Studio
Eva Storm Hanssen -
Eva Storm Hanssen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jan Ivar V.
Hundrevis av brudepar kan ikke ta feil. Eva er blant landets beste bryllupsfotografer og det er bare å bøye seg i støvet :)
12.8.2011
Lisa R.
Det er et grunn at Moment Studio er busy busy! Eva og gjengen hennes er utrolig dyktig og er utrolig flink å fange stemning og kjærlighet av brudeparet med fine artistiske bilder! Stå på Eva!
12.8.2011
Vegard G.
Rett og slett knallbra :) Du rocker!
11.8.2011
Irene L.
Flott bilde Eva!!! Jeg digger stilen og tankene du har bak bildene dine. Jeg er absolutt imponert:)
11.8.2011
Henrik K.
Eva Storm Hanssen er en av de dyktigste bryllupsfotografene jeg vet om! Hun har et meget godt øye, sin helt egne stil, og et fantastisk fotografisk uttrykk. Bildet hun viser frem her synes jeg er meget flott utført. Nydelige duse farger, som sammen med vinklene, fremhever brudeparet og stemningen dem to imellom. Bravo!!
11.8.2011
Jens W.
Jeg tittet på bloggen din, og det var virkelig inspirerende å se på. Kjempebra bilder!
31.7.2011
Hjalmar E.
"Hun utmerker seg også for å ha posisjonert seg som ung kvinne i en bransje tradisjonelt dominert av mannlige fotografer"

Bare en kvinne kunne sagt noe slikt i en artikkel. Heh, Foto.no burde ikke brukes som arena for feministisk tankegods.

29.7.2011
Hjalmar E.
Det er et ok bilde selv om det ser litt skjevt ut.
Kanskje også litt for romantisk, iallfall for en mann som meg som kanskje foretrekker skillsmisser framfor bryllup.
29.7.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu