Tenneson-studenter stiller ut

Førstkommende lørdag skal bygningene på Gammel-Kleppe gård på Vågå kles med 16 portretter. Bildene er tatt under en workshop med Joyce Tenneson.
Det er resultatet av en fire dager lang workshop med den anerkjente amerikanske fotografen Joyce Tenneson som stilles ut på Vågå 23-31.juli. 16 portretter av fotografene Anette Asbjørnrød, Merete Brandt Hjellestad, Arnfinn Johnsen, Mona Five Herbern, Brita Strømme, Bjørg Hexeberg, Aage V Skaaret og Guri Wahl skal pryde veggene på gården i stort format.

- Fotografiene fra denne gruppen norske fotografer er førsteklasses. De snakker til kompleksiteten i den menneskelige natur, hva det betyr å leve i det nye millenniet. Disse portrettene går utover ren smiger, og trenger under overflaten til modellene for å avsløre deres mer mystiske og komplekse natur, sier Joyce Tenneson i en pressemelding.

Rett på husveggene
Workshopen med Tenneson fokuserer på portretter og selvportretter, og tar i bruk teknikker som meditasjon for å få frem fotografenes beste evner. Den arrangeres hvert år, men arrangør Elisabeth Nordeng Aanes fra NORDphotography kan fortelle at de syntes resultatene denne gangen var av så høy kvalitet at en utstilling måtte på plass.

Men heller enn en tradisjonell utstilling med bilder i glass og ramme, har de valgt å ta i bruk området der workshopen holdes på en annerledes måte. Bildene er nemlig printet i stort format og skal henges direkte på husfasadene, uten noen form for innramming.

- Vi kontaktet Interfoto med en ide om hvordan vi kunne skape en særegen foto-utstilling, ved rett og slett å brukte det utvendige arealet på Gammel-Kleppe som utstillingsarena. Gammel-Kleppe består av 13 lafta bygg samlet rundt et tun. Ideen fanget, Interfoto kontaktet Epson, og dermed var ballen i gang, forteller Aanes.

- Høyt nivå
Aanes har selv kuratert utstillingen, og mener nivået er svært høyt.

- Jeg vil ikke si at utstillingen ”Students of Tenneson” bærer preg av at det er en workshoputstilling. Det var et meget høyt nivå på våre deltakere og det har vært en sann fryd å kuratere utstillingen, sier hun.

Utstillingen arrangeres samtidig med kulturfestivalen Gardmillom i Gudbrandsdalen.

"Students of Tenneson" åpner lørdag 23. juli kl. 12 på Gammel-Kleppe Gård på Vågå og varer frem til 31. juli.
Anette Asbjørnrød -
Anette Asbjørnrød
Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen
Aage Villy Skaret -
Aage Villy Skaret

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu