Gatefotografier fra Oslo øst

Denne høsten er det Oslos østkant som står i fokus på Bymuseeet i Frognerparken. Jon Wang stiller ut serien Wonderland.
Bymuseet i Frognerparken befinner seg på Oslos beste vestkant, men denne høsten er det Oslos østkant som står i fokus. I dag åpner utstillingen Wonderland av Jon Wang, en serie gatebilder i farger fra fotografens nabolag i Oslo øst.

Kunne vært hvor som helst
Bildene skiller seg ut fra andre gatefotografier ved at det er nærmest helt tomt for mennesker. Istedet fokuserer bildene på detaljer og symboler, og det er få gjenkjennelige motiver.

"Bildene viser et Oslo som like gjerne kunne vært en hvilken som helst annen norsk by. Det er få landemerker og lite som forankrer motivene i tid eller rom. Allikevel speiler de en del av Oslo som er helt unik," skriver Bymuseet i pressemeldingen.

Wang, som er selvlært som fotograf og har holdt en rekke utstillinger i inn- og utland de siste årene, forteller at han har tatt utgangspunkt i sin egen fantasi og magefølelse når han har fotografert.

- Bakgrunnen for prosjektet var egentlig et forsøk på å komme så nær som mulig mitt "indre bilde". Jeg ville finne ut hvorfor jeg tok bilder rett og slett. Hva som gjorde at akkurat det bilde var mitt, forteller Jon Wang til foto.no.

- Et portrett av mitt Oslo
Han endte opp med en serie bilder fra sitt eget nabolag.

- Om jeg var andre steder i byen, eller andre byer for den sakens skyld, fungerte ikke bildene sammen. Så det vokste på en måte frem et portrett av mitt Oslo. 

Se flere av Jon Wangs bilder på jonwang.viewbook.com

Utstillingen Wonderland åpner på Bymuseet i Frognerparken 25. august kl. 18 og varer frem til 2. oktober. Mer informasjon på www.oslomuseum.no
Jon Wang -
Jon Wang
Jon Wang -
Jon Wang
Jon Wang -
Jon Wang
Jon Wang -
Jon Wang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stig W.
Finfin utstilling synes nå jeg! Sterke stemningsbilder som er verdt å få med seg denne siste helga de henger oppe.
30.9.2011
Pål H.
Utrolig intetsigende bilder dette. Godt gjort å få utstilt dette.
26.8.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu