Oslo – Soli 48 min

Soli Brug Galleri bringer hovedstaden, på godt og ondt, til landlige omgivelser i Østfold.
Utstillingen 'Oslo – Soli 48 min' setter søkelyset på byen kontra landet. 4 kunstnere, deriblant fotografene Janniche Dyrø og Dimitri Koutsomytis, beskriver Oslo på hver sin måte gjennom arbeidene sine.

- Publikum får oppleve alt fra det pulserende til det stille, det barske, det sammensatte, det vakre, det heslige eller det konstruktive, skriver galleriet i en pressemelding.

Dimitri Koutsomytis kommer opprinnelig fra Hellas og begynte først å fotografere etter at han flyttet til Norge i 1996. I Oslo har han bodd de siste 7 årene. Han har hatt en rekke separat- og gruppeutstilinger i Norge og i hjemlandet. Med årene har han oppnådd flere utmerkelser.

I dag er Dimitri kreativ leder og fotograf i gatemagasinet =Oslo. I fjor fylte magasinet 5 år og ga i den anledning ut en fotobok med Dimitris bilder fra Oslo. Boken er trykket i et opplag på 30000 og har solgt hele 24000 eksemplarer.

På utstillingen i Soli Brug galleri vises noen av bildene fra boken i formatet 100x100 cm.

Janniche Dyrø fra Oslo er den andre fotografen representert på utstillingen. Hun er utdannet i England og USA og jobber med maleri og fotografi.

- Hun kaller sine fotografier Urbane Refleksjoner. Via glassruter og speil smelter situasjoner og bybilder sammen til nye dimensjoner. Mennesker blir transparente skikkelser og noe utenfor seg selv; representasjoner, eksempler, speilbilder av oss og vår verden. Vi kan oppleve at vi eksisterer og responderer gjennom våre medmennesker og omgivelser. Hva og hvem som er hvor, er borte; virkelighetens logikk oppløses. Janniche Dyrø fanger en verden som er rett foran øynene våre, men som vi sjelden ser, skriver galleriet i sin omtale av Dyrø.

Fotografiene til Dyrø er ikke manipulerte eller iscenesatte. De er også alle tatt med et lite digitalt kompaktkamera for å vekke minst mulig oppmerksomhet.


Magne Rygh og Eva Fagerli Sæthren er de 2 andre kunstnerne som viser arbeider på utstillingen.

Utstillingen åpner lørdag 27. august. Åpent alle dager 12-19 frem til 11. september.

Mer informasjon påhjemmesiden til Soli Brug Galleri
Janniche Dyrø -
Janniche Dyrø
Dimitri Koutsomytis -
Dimitri Koutsomytis
Dimitri Koutsomytis -
Dimitri Koutsomytis
Dimitri Koutsomytis -
Dimitri Koutsomytis
Dimitri Koutsomytis -
Dimitri Koutsomytis

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu