Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kystlandskap i Finnmark

På Fotografiens hus i Oslo i dag åpner Bjarne Riesto en utstilling med landskapsfotografier fra kysten i Finnmark.
Inspirert av årstidene, skiftendes lys, kulde, hav og fjern horisont og landskapets formasjoner har fotograf Bjarne Riesto utforsket kyststrekningen i Finnmark. Her finner vi arktisk klima og store kontraster mellom mørketid og midnattssol. Landskapet er arktisk og sterkt erodert og varierer fra spisse klippeformasjoner og fjellplatå i bratte stup mot havet til flat tundra som varsomt dukker inn under bølgene.

Riestos bilder på utstillingen er i både svart/hvitt og i farger. Sterke linjer og strukturer fra kystlandskapet fremheves i sort/hvitt-fotografiene, mens fargebildene fremstår som lavmælte og med få toner

- Mitt perspektiv er ikke dokumentarisk. Det jeg formidler springer ut fra mitt inntrykk og min tolkning av landskapet. Jeg liker tomme landskaper, og mennesker er derfor ikke med på bildene. Derimot finnes bilder med fraflyttede hus og gamle murer som gir en opplevelse av melankolsk tomhet i fraværet av de mennesker som har levd og satt sine spor etter seg i naturen, forteller Riesto i en pressemelding.

- Ikke alle forbinder mørketiden med fotografering, men mange av bildene er fotografert nettopp i den mørkeste tiden på året. En tid da mange legger kameraet på hylla. Dette skaper ytterligere et perspektiv, - lyset i en tid de fleste forbinder med mørke.

Bjarne Riesto er fra Vadsø i Finnmark. Han er en profesjonell fotograf og medlem i Norske Naturfotografer/NN.

Utstillingen 'Kyst' åpnes 8. september klokken 18 og henger til og med 3. oktober.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu