Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto og maleri på Galleri AlbinUpp

Galleri AlbinUpp presenterer både fotografi og maleri i perioden
17. September – 5. Oktober. Essi Frydenlund og Ellen Semb Hagen viser foto og Ellen Frøysaa og Randi Løkke viser malerier og kulltegninger.
Essi Frydenlund viser 2 serier i tillegg til Selvportrett i landskap. Selvportrett i landskap er premiert i 2 internasjonale fotokonkurranser; 1st Arctic Exhibition of Photographic Art 2011 FIAP Silver medal + NSFF Gold medal Best Humor, og vinner av PDN Faces Competition Self Portrait i USA.
Den ene serien består av bilder som har som utgangspunkt hennes opplevelser i Thailand da hun ble truffet av Tsunamien i 2004. Fotografiene som har vært vist på vandreutstillingen
” The Viewproject ” i USA ( kuratert av den verdenskjente fotografen Joyce Tenneson), og inngår også i bokprosjektet ” Bare en overlevende”.
Serien ”Refleksjoner” tar for seg prosessen med å se sitt ståsted. Er en inne og skuer ut eller utenfor og kikker inn?

Ellen Semb Hagen arbeider med tematikken indre- og ytre landskap.
” Summer Memories” er erindringen av barndommens sommre, hvor hun utrykker den universelle barnlige uskyld og glede.
Hun viser også ”Vinterlandskap”som i 2010 ble premiert med bronse i den internationale konkurransen Epson Pano Award.

Ellen Frøysaa er opptatt av tid. Tiden før og tiden etter. Mellomrommet mellom hendelser – tiden som brukes for å komme fra A til B. Stillesittende på ferge eller buss, en spasertur gjennom byen natt til mandag eller trikketur en onsdag formiddag. De stundene som urettmessig betegnes som betydningsløse ønsker hun å løfte frem. Bildene er fotorealistisk malt og det urbane miljøet er vibrerende og stillestående men preges av en melankolsk poesi.

Randi Løkke streber mot en harmonisk struktur i sine bilder. Selve maleprosessen skjer intuitivt. Fargeflater, konturer og former er satt opp mot hverandre og i balanse. Hvert bilde vitner om kresen utprøving og moden følsomhet. I tillegg til maleriene viser hun kulltegninger.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu