Venner i mosen

Linn Heidi Stokkedal har fotografert sine venner i mosen.
Med prosjektet ‘Friends in the moss’ er fotograf Linn Heidi Stokkedal (22) klar for sin første separatutstilling. Stedet er Det Akademiske Kvarter i Bergen med åpning førstkommende lørdag.

Nakne kropper er Stokkedal sitt favorittmotiv, og da hun fikk en forespørsel fra Det Akademiske Kvarter om å stille ut, tok prosjektet form.

- Den nakne kroppen slutter aldri å være interessant for meg. Ideen om de svartmalte kroppene i dette prosjektet fikk jeg fra en bok jeg leste. Der var den ene gutten helt dekket av svart utenom ansiktet. Dette bildet var et godt utgangspunkt for meg, forteller Stokkedal til foto.no.

Når Stokkedal fotograferer er det viktig at selve shooten er en opplevelse i seg selv.

- Modellene i dette prosjektet sier at de ville blitt med på dette selv om det ikke var for å fotografere. Vi dro på et eventyr sammen og visste ikke helt hva som ville skje. Det ble fotografering i torden og regnvær. Det var viktig for meg at modellene ble ett med naturen.

Serien er en hyllest til barnet i hver enkelt, at man ikke må glemme å leke, utforske og ikke minst være nysgjerrig.

- Man skal se på disse bildene og lengte tilbake til den gangen man var liten og brukte mer tid i skogen enn hjemme, slik som jeg gjorde.

Stokkedal har fotografert så lenge hun kan huske. Seriøs ble hun, ifølge henne selv, da hun begynte på medier og kommunikasjon. Derfra var neste steg Norsk Fotofagskole i Trondheim. Etter 2 år i Trondheim fant hun veien til Stockholm hvor hun prøvde å jobbe som fotoassistent, men fant ut at dette ikke var noe for henne. Veien gikk tilbake til vestlandet og Bergen.

Stokkedal jobber i dag med egne prosjekter og har startet opp et modellbyrå i Bergen. I løpet av hennes korte tid som fotograf har hun også deltatt i 2 gruppeutstillinger i Berlin og gitt ut en fotobok.

Stokkedals hjemmeside
Linn Heidi Stokkedal -
Linn Heidi Stokkedal
Linn Heidi Stokkedal -
Linn Heidi Stokkedal
Linn Heidi Stokkedal -
Linn Heidi Stokkedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ulf R.
Ble heller ikke særlig imponert av dette. Litt for teatralsk for min del, og teknisk holder det ikke.
22.10.2011
Martin H.
Må si meg enig at her var endel bilder som ikke var direkte bra, kunstnerisk eller ikke. Skal bilder være uskarpe med vilje må det skinne gjennom at det er det som en intensjonen gjennom kreativ bruk, og for min del syns jeg ikke dette skjedde her. Når det er sagt så syns jeg et par av bildene var bra og falt i god smak.
20.10.2011
Leif Vidar G.
Her er det noen som er inspirert av filmen "avatar".....
20.10.2011
Petter A.
Dårlig teknisk utført. Ingenting kunstneriskt over dette...
20.10.2011
Torbjørn V.
Noen av bildene virker severdige, men syns ikke at bruken av bevegelsesuskarphet tilfører noe essensielt her...virker heller som en teknisk svikt. Her aner jeg ugler i mosen...
20.10.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu