Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet. Gratis fotoutdannelse

Sammarbeid mellom Medieskolerne i Viborg og FameFotografene AS.
Unikt nytt tilbud: Gratis fotograf utdanning!

FameFotografene i Norge har sammen med Medieskolerne i Danmark laget et helt nytt unikt tilbud til ungdommer som ønsker seg en fotograf-utdannelse. Det har fått navnet FameTraineeProgram. (FTP) Fame gjør dette fordi de ønsker, som en av Norges største fotografbedrifter, å ta litt ansvar for utdanningen av fotografer. Fame ønsker å rekruttere i fra disse fotografene i framtiden, og opplever at mange av skolene som utdanner fotografer i Norge i dag, ikke har tilstrekkelig fokus på portrettfotografi. Fame ønsker ut i fra det å finne ”talenter” som ønsker å gjøre det å ta bilder av helt vanlige folk, til det spennende yrke.

Medieskolerne i Viborg er en veletablert og velrenommert skole for fotograf-utdannelse. Utdannelsen går over hele fire og et halvt år, og er med det en av de grundigste man kan ta på vei til å bli fotograf. Lærlingene vil i løpet av en 4,5 års periode være på Medieskolerne på hele 5 kurs som til sammen varer over et år. Når de ikke er i Viborg arbeider de tett med lokalt ansatte fotografer i Fame sine studio rundt om kring i hele Norge. De vil da være en del av Norges største fotofaglige miljø.

Opplegget er godkjent av Statens Lånekasse, og finansieres ved hjelp av Lånekassen, stipend i fra FameFotografene og AER i Danmark.

Fotograf Trine Melhuus er i fra Fame sin side ansvarlig for opplegget. Hun har erfaring i fra egen drift av portrettstudio igjennom mer enn 20 år. Hun ble som første kvinne i Norge kåret til ”Årets fotograf” i Norges Fotograf Forbunds regi. Trine er også medeier i FameFotografene AS. Hun leter nå etter hele 6 ungdommer som hun vil gi denne muligheten til alt i fra januar måned. Om hun får det som hun vil, får de sitt svennebrev i Århus rådhus om 4 år!

Les mer på www.fame.no og medieskolerne.dk

Hvem kan søke om å bli opptatt som lærling i Fame? (FTP) Man må ikke være en rutinert fotograf når man søker, men ha lyst til å jobbe hardt for å bli det. Søkerne må være mellom 20 og 30 år, men det finnes selvsagt unntak i fra den regelen.

Ytterligere opplysninger gis gjerne av Trine Melhuus, Mobil 90087865, trine.melhuus@fame.no,

Fame - Fotolærling
Fotolærling
Fame

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu