Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Vill magi"

Det blir "Vill magi" når Trine Møller og Erik Bjørnflaten stiller ut på Galleri Fevik i Grimstad.
Med en stor kjærlighet for skogen og villmarken har fotografene Trine Møller og Erik Bjørnflaten hentet motiver fra disse miljøene.

- Naturen har sin egen magi og villmarken i sin særdeleshet. Gjennom turer i vinterlys og frostnetter har fotografene fanget øyeblikk som gir både stemningsfulle og dramatiske bilder. De har begge evnet å fanget de motivene der hvor vi andre sier "å nå skulle jeg hatt kameraet med meg", skriver galleriet i en pressemelding.

Trine Møller har arbeidet både med analog film og digital teknologi i mer enn 30 år. Bildene i utstillingen er hentet fra hennes samling av digitale bilder.

Erik Bjørnflaten har det siste året blitt en engasjert hobbyfotograf hvor han med bruk av lommelykt og lange lukkertider henter frem motiver i "nattens mulm og mørke".

Jule- og salgsutstillingen "Vill magi" åpner lørdag 10. desember kl 10.00 og henger til og med 22. desember.
Erik Bjørnflaten - Wooden Fence
Wooden Fence
Erik Bjørnflaten
Trine Møller - Inn i det ukjente
Inn i det ukjente
Trine Møller

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Trine M.
Takk Mathias!
11.12.2011
Mathias N.
Lurer litt på om alle som totalslakter bildene på denne utstillingen har øyne for å "se" et fotografi..?Eller kan grunnen være at andre klarer å få vist seg fram...som kjent er misunnelsen ofte sterkere enn kjønnsdriften her hjemme på berget..
Ingen av bildene som vises på utstillingen fortjener denne,som det virker på meg,totalslaktingen..
Stå på dere to...hefra kan det bare gå oppover...
Dere har i allefall "blikket"..
LYKKE TIL VIDERE...!
11.12.2011
Øystein Elder N.
Erlend,
Det er ikke alltid lett å finne ett tema til en utstilling. Samtidig handler også dette veldig mye om hva den enkelte legger i de forskjellige begreper.

Dette er to av 20 bilder som inngår i utstillingen "Vill magi" og temaet er valgt ut fra det helhetsuttrykket bildene skaper. Temaet er valgt i samråd mellom utstillerne og galleriet.

Bildene som er tatt med her, har du helt rett i at er lavoppløslige nettversjoner. De rettferdiggjør ikke den styrke og kraft de har i fullversjon på veggene i galleriet.

Personlig er jeg sterkt uenig i den negative kritikk som har fremkommet over. Særlig bildet "Wooden fence" som jeg mener har svært mye symbolikk i seg, og sier svært mye om livet, om drømmer og ikke minst det å være ute i villmarka, mørkt, uten retning, men så plutselig skjærer solen eller månen gjennom og viser retning. Dette er livet, åndelig, spirituelt. Vi drømmer om himmelriket, "Soria Moria", men veien dit er full av torner og stengsler. Det fotograf Erik Bjørnflaten har "fanget" her, syntes jeg er svært godt håndtverk og noe vi stolt henger opp på veggene i vårt galleri. Og, definitivt forsvarer utstillingens tittel "Vill magi".

At enkelte velger å bruke negative kraftuttrykk som vi ser over, over lavoppløslige nettversjoner, syntes jeg sier mest om kompetansen til den som frembringer kritikken, enn om bildene til svært talentfulle fotoentusiaster.

Som det også fremkommer over, syntes det også noe underlig at noen velger å frembringe negative kommentarer til en utstilling før den ennå er åpnet og vedkommende i det hele tatt/noengang har besøkt galleriet.

Med beste ønsker om en konstruktiv debatt om fotografisk kunst i Norge og på Sørlandet.

Øystein Elder Nilsen
innehaver, Galleri Fevik



10.12.2011
Tom Dysa S.
Trine Møller..jeg kommenterer,og de fleste andre her ville jeg tro,kommenterer jo de to bildene ut i fra overskriften..
Og bruke ord fotokunst i forhold til to bildene,blir og sette kunsten i ett dårlig lys..

Dere gikk kraftig ut i presse meld,og for vel her tilbake meld på att kansje var og skyte spurv med kanon..
10.12.2011
Erlend S.
Men "vill magi" er ikke bra overskrift for nettversjonen av disse to bildene. Kanskje det passer bedre til utstillingen???
10.12.2011
Erlend S.
Dette minner meg om Gurskydebatten. Det er mangelfullt å uttale seg om små nettversjoner.
10.12.2011
Trine M.
Takk Ingunn! <3
10.12.2011
Ingunn N.
Retter opp en feil fra tidligere innlegg, beklager det Erik, men tenkte på etternavnet ditt når jeg skrev.Skal ikke gjenta seg :)
10.12.2011
Ingunn N.
Enig med deg Gro, hun er virkelig flink :)
10.12.2011
Trine M.
Tusen takk Gro!! ?
10.12.2011
Gro Heidi H.
Har sett alle bildene til Trine og de er virkelig gode
10.12.2011
Trine M.
Takk Ingunn!Varmet et gammelt bestemorhjerte!
10.12.2011
Ingunn N.
Jeg var på utstillingen i formiddag, mange flotte bilder dere har tatt. Bildene er veldig emosjonelle på hver sin måte, spesielt dine bilder traff mitt hjerte og sinn Bjørn, de var"dype".Håper å se mer av de fremover, stå på :)Bildene til Trine er også flotte, mye lys og varme der! Absolutt verd å ta en titt.
10.12.2011
Trine M.
Og så lurer jeg på hvordan dere kan kommentere bildene våre uten å ha vært der? Vi var der, dere var ikke! :-)
10.12.2011
Trine M.
Takk for i hvertfall EN hyggelig kommentar! Og ett sted må vi vel alle begynne? Dette er vår aller første fotoutstilling, men etter endel av kritikken her, så får man liksom ikke lyst til å fortsette, i hvert fall ikke jeg.. Konstruktiv kritikk er helt greit, men i mitt hode er dette ikke konstruktiv kritikk, mulig det er meg som tar feil, vant til det siden jeg er av arten hunkjønn! :-)
Men slik jeg ser det, så er alle kommentarer PR! Bra eller dårlig, noen har brydd seg med å gi en kommentar!
Takker og neier ;-)
10.12.2011
Erik B.
Stian Sollie, det er meg som har tatt bildet og takker for kommentaren.
jeg får ta til meg det micropositive som er i denne tråden.

Helt ny i feltet så synes det er morro at jeg er med på utstillingen. Er jo ikke akkurat så morro å få den tilbakemeldingen jeg har fått her. Ikke at jeg hadde forventet meg noe som helst sånn egentlig.

Men vi har jo alle forskjellig smak så håper iallefall en del liker det de ser på utstillingen.


10.12.2011
Øystein Elder N.
Galleri Fevik er et lite og nystartet galleri som har følgende målsetting:

Vi vil tilby lokale, regionale og nasjonale fotografer å stille ut sine bilder. Vi stiller ut bilder i alle sjangere, fra både amatører og fra de mest erfarne. Vi ønsker både å være utfordrene og søkene, nyskapende, men også gi rom for det tradisjonelle og konservative. Vi vil gi rom for både kommersiell og ikke-kommersiell kunst.

Vi syntes det er flott at fotografisk kunst kommer i fokus, blir diskutert og vi og våre utstillere får konstruktiv kritikk. Vårt ønske er å bidra til økt kunnskap om fotografi og fotoglede på Sørlandet. Vi håper derfor at diskusjonen kan holdes på et nivå, som bidrar at enda flere taletfulle fotoentusiaster våger seg frempå og viser frem sine fotografier, både hos oss og andre. Det tjener vi alle fotointeresserte på.

Øystein Elder Nilsen
innehaver, Galleri Fevik
8.12.2011
Endre W.
Er det virkelig noen som tror så godt om bildene sine at dem starter et eget galleri med slike bilder? Som Erland sier: krampaktige forsøk på såkalt "fotokunst". Det virker jo nærmest som en uttilling med håpløse og mislykkede amatørbilder!
Nå er jeg kansje ganske stygg, men ja. Det er mange fotografer som burde komme seg litt nermere jorda igjen!
7.12.2011
Arne Grimstad H.
Tror Frank H, burde sette inn nye "bilder" snarest.
Flytebrygge bildet er et godt bilde til en "teaser"

Ingen fotograf/er er fortjent med våre tilbakemeldinger. :-)
Ønsker utstillerne lykke til.

Arne Helleberg
7.12.2011
Håkon T.
Kanskje slemt å si, men tror ikke jeg løper til utstillingen hvis dette er de 2 trekkplastrene
7.12.2011
stian s.
her får de så minnebrikken passer gitt. Men er enig her gitt.Ingen stå pels hos meg. Men om du leser her Bjørn, Jeg likte flytebrygge bildet ditt.(om det er deg :-) )
http://www.facebook.com/Fotoentusiast.no#!/photo.php?fbid...mp;theater
6.12.2011
Erlend L.
Enig med de to andre som har kommentert. Slappe greier rett og slett!!
6.12.2011
Leif Vidar G.
Disse to bildene var ikke akkurat noen "højdare"??
6.12.2011
Erland F.
Kunne dere ikke prøve å lage overskrifer som i det minste er LITT i samsvar med bildene som vsies?
Disse bilden har overhodet ingen "magi" i seg, men er snarere krampaktige forsøk på såkalt "fotokunst". Det virker jo nærmest som en uttilling med håpløse og mislykkede amatørbilder!
6.12.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu