Nikon lanserer D4

- Bedre enn det beste vi har laget tidligere, sier Nikon.
Nikon lanserte kameraet D4 på en pressekonferanse tidligere i dag. Kameraet er en oppdatering av D3s, og Nikon selv hevder at D4 er bedre enn forgjengeren på alle områder.

- Dette er et resultat av en tung kommunikasjonsprosess der vi har innhentet tilbakemeldinger fra fotografer og journalister. Etter flere år med lagret informasjon fra alle land i verden har vi skapt dette kameraet, uttalte Nikon på pressekonferansen.

Kameraet retter seg spesielt mot pressefotografer, der Nikon hevder å ha 43% av markedet i Norge, og nevner muligheter for rask publisering av nyheter som en av fordelene.

ISO 204 800
Kameraet har 16.7 megapiksler, er i fullformat og inneholder en helt ny CMOS-sensor, utviklet av Nikon selv. Denne skal blant annet gi bedre detaljgjengivelse på høy ISO. Forøvrig har D4 et ISO-område på 100-12800, med muligheter for å utvide fra 50-204 800.

Kameraet er også svært raskt. Det er mulig å fotografere opp til 10 bilder per sekund, uansett hvilke andre funksjoner som er i bruk, og opp til 11 bilder per sekund om man klarer seg uten følgefokus og lysmåling.

Og det skal være bare å fotografere i vei, ifølge Nikon. Lukkeren er nyutviklet, og er testet opp til 400 000 eksponeringer, mot D3s sine 300 000.

Som første kamera inneholder det også støtte for det nye minnekortformatet XQD. Minnekortet skal være raskere enn et tradisjonelt CF-kort og skal kunne ha mulighet til å lagre 98 bilder på rad i 10-bildeserier, mens på et CF-kort er grensen 79. D4 har plass til to minnekort, en for XQD og en for CF.

Flere videomuligheter
Video har blitt viet mye plass i det nye kameraet. D4 kan filme i tre oppløsninger, 1080p, 720p og det nettilpassede formatet 424p. Med sistnevnte format kan videoen publiseres rett på nett. Den nye funksjonen HDMI Clean Feed gjør det mulig å streame ukomprimert video til eksterne opptakere og monitorer. For å få bedre lyd er det mulig å koble til ekstern mikrofon og høretelefoner.

Kan styres trådløst
Den trådløse senderen WT-5 ble lansert som tilbehør og gjør det mulig å styre kameraet trådløst. Du kan ta bilder ved bruk av iPhone, iPad, Android-telefon eller en vanlig nettleser eller koble sammen og utløse opp til ti kameraer samtidig.

Opplyste knapper
Rent utseendemessig er lite endret, men noen små finurligheter ble viet tid under pressekonferansen i dag. Blant annet er knappene bak opplyst, slik at det blir lettere å fotografere og filme i mørket, og et nytt hjul skal gjøre det enklere å endre funksjoner mens man fotograferer vertikalt.

Nikon D4 vil være i salg i utvalgte fotobutikker fra 16. februar og veiledende pris er 48 190 kroner.

Les hele pressemeldingen fra Nikon her
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jørgen Reidar H.
Det jeg synes blir spennende er hvorvidt bildekvaliteten (Og da spesielt ISO) er bedre på D4 enn 1Dx. Jeg tror dog de blir nesten identiske i bildekvalitet med litt bedre isohåntering på D4 og litt høyere oppløsning på 1Dx. For presse og sportsfotografer så utgjør 1Dx sine 14 bilder i sekundet en stor forskjell...
10.1.2012
Kenneth S.
Må si jeg liker det nye designet og knappelayouten. Så får tester vise hvordan ytelsen er, men jeg er optimistisk!
6.1.2012
Martin H.
Flotte saker for dem som virkelig trenger (!) et verktøy som dette :)
6.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu