Kompaktkamera for proffene

Canons nye G1 X skal ha "egenskapene til en speilrefleks i et kompakt kamerahus."
Under lanseringen av Canons vårkolleksjon i dag, var det ett kamera som stjal all oppmerksomheten. Den nye PowerShot G1 X ble omtalt som "det ekstreme kompaktkameraet". Kameraet skal ikke være en oppfølger til PowerShot G12, men noe helt nytt.

- PowerShot G1 X er det første kameraet i vår GX-serie. Det er ikke G13, men et helt nytt kamera. Det er storebror til G12, men ikke en erstatning. De to skal leve side om side, fortalte Canon på en pressekonferanse i dag.

- Ikke G13
G1 X har et utseende som ligner G12, men er en anelse større. Større er det også innvendig. G1 X har mye av den samme innmaten som de billigste speilrefleksene, og har blant annet CMOS-sensor omtrent på størrelse med den som sitter i en EOS 600D. Forskjellen er at sensoren er i 4:3-format istedenfor APS-C, i størrelsen 18,7 x 14 mm. 4.3-formatet ble valgt fremfor APS-C for å kunne gjøre objektivet mindre og kameraet mer kompakt.

Kameraet har ellers 14,3 megapiksler, full manuell kontroll, den kan fotografere i RAW og JPG og har et ISO-område på 100-12800. I tillegg kan den filme i full HD med 24 bilder i sekundet.

Speilrefleks i kompakt form
PowerShot G1 X omtales som et kamera for profesjonelle fotografer og ambisiøse amatører.

- Den har egenskapene til en speilrefleks i et kompakt kamerahus, forklarer Canon, og mener at det kan være et godt andrekamera for profesjonelle fotografer å ta med på oppdrag, i tillegg til at det er lite nok til at man alltid kan ha det med seg for hverdagsbruk.

Marcel Lelienhof har testet kameraet den siste tiden, og går litt lenger.

- Jeg skal bruke det på en jobb neste uke og teste det mot 1Ds. Jeg har lenge vært på jakt etter et kamera som jeg kan ta med på mindre jobber hvor jeg ikke trenger å drasse med masse utstyr, forteller han og mener G1 X virker lovende.

PowerShot G1 X skal koste 7499,- og være i salg fra februar.

Les pressemeldingen her

Det ble i tillegg lansert to IXUS-kameraer, 125 HS og 500 HS, pluss videokameraene Legria HF M52, Legria HF M56 og Legria HF M506.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Espen R.
Er ikke overbevist. Trives godt med min G9, men den er tross alt ikke noe mer enn et hensiktismessig kompaktkamera som man kan ha med seg i lommen (i tillegg til sitt DSLR-kamera som man alltid foretrekker).
Det er to problemer med kompaktkameraer som jeg tviler på om G1X løser:
1. Hastighet. Det tar alltid altfor lang tid å få kompaktkameraet skuddklart, og dermed er øyeblikket som regel over når man omsider er klar. Utrolig irriterende å gå glipp av de gode øyeblikkene pga langsomt utstyr.
2, Vidvinkel: Optikken som følger med er nesten alltid for lite fleksibel, og særlig mangler den vidvinkel. Når objektivet ikke kan skiftes ut, så blir dette en håpløs hemsko.

Så noen erstatning for et DSLR-kamera tror jeg ikke selv G1X blir, imponerende bildebrikke til tross. Dermed vanskelig å se noen grunn til å legge over syv tusenlapper på bordet for å få litt bedre bilder enn G9 kan frembringe, så lenge man har sin DSLR som kan alt det andre enda bedre.
28.1.2012
Knut S.
Jeg synes bare det at brikken har vokst vel 6 ganger fra G12 var spennende nok. Har bestilt:)
16.1.2012
Håkon T.
Patetisk forsøk på å slå inn en åpen dør i markedet. Alle kompaktkameraets ulemper pent pakket inn uten noen fordeler det er lett å få øye på. Venter fortsatt på kompakthus uten speil for EF-optikk.
16.1.2012
Harald H.
Enig med Bjørn. Nei, det er fortsatt et stykke igjen før også proffene er fornøyd.Jeg har en G9 og har fulgt med serien oppover. "Slightly better" hele veien, men ikke det kvantespranget som får meg til å skifte.
12.1.2012
Bjørn J.
Nei, dette ser ikke ut for å være "for proffene", hva nå det måtte innebære.
Et forvokst kompaktkamera som sikkert gir god bildekvalitet, men som ellers ser ut for å ha alle negative egenskapene til andre kompaktkameraer med fast optikk.
Og når Canon sier at søkeren er "slightly better than on the G12" gir det ikke høye forventninger...
10.1.2012
Erik H.
Sier Marcel Lelienhof, som er sponset av Canon.
10.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu