Nytt flaggskip fra Fujifilm

Fujifilm har lansert X-Pro1, et nytt kamerasystem med utskiftbar optikk.
Fujifilm X-pro1 er et kamera som jeg er sikker på at veldig mange fotografer kommer til å vurdere. Endelig, kanskje, kan alle oss som sikler etter et Leica M få oss en fattigmanns-erstatning. I alle fall i forhold til prisen på et Leica M. Prisen på Fujifilm X-pro1 kommer nok likevel til å være høy i forhold til veldig mange lommebøker. Veilende pris offentliggjøres først mot slutten av januar. Ifølge DP Review vil prisen i USA ligge på rundt 1700 USD for huset og objektiver rundt 600 USD.

Fujifilm X-Pro1 er et nytt kamerasystem med utskiftbar optikk. Det er utstyrt med en 16MP APS-X-Trans CMOS bildesensor og en ny hybrid multisøker. Fujifilm lanserer også 3 objektiver med fast brennvidde: En vidvinkel på 18 millimeter med blender F2.0 (XF18), et standardobjektiv på 35 millimeter med blender F1.4 (XF35) og en tele/makro på 60 millimeter med blender F2.4(XF60). Ved hjelp av et M-adapter vil det være mulig å bruke Leica sin M-serie på optikk.

Fujifilm har utviklet en helt ny bildesensor X-Trans CMOS til det nye kameraet. Ifølge Fujifilm vil bildesensoren gi tilsvarende og kanskje bedre oppløsning enn en fullformat bildesensor. Påstanden kan selvsagt ikke verifiseres ennå, men det blir spennende å se når ekspertene får testet kameraet. Med en ny sammensetning av fargefiltrene på bildesensoren har det vært mulig å fjerne low-pass-filteret. Filterets funksjon har vært å unngå moaré og fargestikk, men har gått på bekostning av oppløsning. For å bearbeide den større datamengden fra bildesensoren har Fujifilm også utviklet en ny og kraftigere prosessor som skal maksimere potensialet i bildesensoren.

Les mer om kameraet hos Fujifilm
Fujifilm - Fujifilm X-Pro1
Fujifilm X-Pro1
Fujifilm
Fujifilm - Fujifilm X-Pro1
Fujifilm X-Pro1
Fujifilm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Trygve B.
Jeg er veldig godt fornøyd med fujifilm x 100 og x 10. Disse kan anbefales. Høres fristende ut med utslkiftbar optikk.
22.1.2012
fredrik l.
Holder meg til M9 jeg er nok det:-)
13.1.2012
Kristian L.
Dette står nå på min ønskeliste:) får bare håpe at prisen blir litt snillere enn 1700 USD, men det vil vel tiden vise.
11.1.2012
HenryAlf H.
Trist!Jeg er blitt for gammel til å bli joggeraner.
11.1.2012
Rune N.
Sukk.
Hvis den er i nærheten så bra som den ser ut, kommer kona til å bli sur på meg.
10.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu