Siste dag for deltagelse i førsterunden

I kveld klokken 23.59 går fristen ut for deltagelse i førsterunden av Årets fotograf 2012. I juryen sitter Henrik Lindal og Jon Wang fra Cyan, og foto.no-redaktør Frank Hesjedal. Temaet er 'fritt'.
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Gode ideer og fotografering etter hjertet
Førsterunde-juryen består av Henrik Lindal fra Cyan: studio, Jon Wang fra Cyan: galleri og foto.no-redaktør Frank Hesjedal.

Lindal er utdannet fotograf fra England, og har jobbet som fotograf i seks år. Han har vært tilknyttet Cyan: studio siden 2008, og har stilt ut både sine egne og andres arbeider i gallerikonseptet Cyan: galleri. Lindal satt i juryen også i fjorårets utgave av konkurransen.

- Under juryering kommer jeg til å se etter gode ideer og fortellerevne. Jeg liker også å se fotografer som legger opp til at betrakteren må tenke selv og gjøre seg opp en mening om hva bildet skal formidle, forteller Lindal.

Jon Wang driver som kunstfotograf, og har deltatt på flere utstillinger i Norge og England. Nylig holdt han separatutstilling på Oslo bymuseum med bilder tatt i sitt eget nabolag på Oslo øst. Wang er galleriansvarlig hos Cyan: galleri.

- Jeg kommer til å se etter noen som fotograferer etter hjertet og ikke etter boka. Originalitet kommer til å være viktig, men mest av alt et genuint og særegent uttrykk. Alt annet (særlig det tekniske) kommer i annen rekke, forteller Wang.

Foto.no-redaktør Frank Hesjedal var også med i juryen i fjor, og uttrykker et ønske om å bli overrasket.

- I en runde hvor temaet er fritt ønsker jeg som betrakter og jurymedlem å bli overrasket. Dette er sjansen til å slå seg løs, tenke litt utenfor boksen. For meg er aldri den tekniske kvaliteten det viktigste. Jeg ser etter innhold og bilder som kommuniserer, bilder som vekker en eller annen følelse i meg eller som får meg til å stille spørsmål.

Utstyr for 100 000 og separatutstilling
Konseptet i konkurransen er det samme som i fjor, men noen av kategoriene har fått nye navn. I tillegg har første og siste runde blitt noe avkortet. Årets konkurranse har Japan Photo som hovedsponsor, og årets vinner får pro-utstyr til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er også at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta er 15. februar.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu