Fotoreise til India

Tigersafari, Taj Mahal og gatefotografi. Foto.no og Inspiratour arrangerer fotoreise til India!
6-19. november 2012 arrangerer vi fotoreise til India. Reisen er skreddersydd for foto.nos medlemmer i samarbeid med reisebyrået Inspiratour.

Kontrastene er mange i India og ikke minst i fargerike Rajasthan - et paradis for fotografer. Med linsen skal du fange hektisk gateliv, vakre landsbyer, monumentale bygg, vakker natur på reisen gjennom gul ørken, grønne åser og kaotisk trafikk. Og ikke minst tigre - du vil få flere dager i nasjonalparken Rathambore i jakten på et blinkskudd.

Fokuset vil bokstavelig talt være gatefotografi og tigersafari. I nasjonalparken Ranthambore er det vanligst å se dette store, vakre kattedyret. Soloppgangen over underverket Taj Mahal, den rosa byen, delstatshovedstaden Jaipur, og landsbyene rundt vakre Bhap vil også by på unike motiver! På denne turen har vi ikke lagt opp til forelesninger eller kursing underveis. Dette er først og fremst en tur hvor jakten på de fotografiske motivene står i sentrum.

Se programmet dag for dag nederst på siden

På denne reisen vil du som fotograf - uansett nivå - få muligheten til å ta de riktig gode bildene. Vi har satt av god tid til mange fotostopp underveis.

På turen har vi videre vektlagt at det lokale samfunnet og miljøet skal få noe igjen for ditt besøk. Vi besøker blant annet Kalakar Vikas Samiti, en liten gruppe tradisjonelle kunstnere som lever av lokal kunst og håndverk. Mesteparten av hotellene og restaurantene viser kunst fra lokale Rajasthani kunstnere. Reisen gir besøkende en mulighet til å forstå hvor kunstneren kommer fra, deres kultur og virke. Du kan besøke deres hjem og landsbyer underveis på reisen. Dette gir deg en mulighet til å forsikre deg om at deres verdighet er ivaretatt og at de ikke kun jobber med kunst for å tjene til livets opphold. Engasjementet i det lokale samfunnet bidrar til å bevare lokal kultur, se til at tradisjoner blir holdt ved hevd for nye generasjoner og dette bidrar videre til at ansvarlig turisme spres utover hele regionen og ikke kun til dedikerte steder.

Reisen er satt sammen av lokale krefter som bruker tid i det lokale samfunnet for å hjelpe hvert samfunn til hvordan de kan ta del i den voksende reiseindustrien på bærekraftig måte.

Det oppfordres til ansvarlig shopping i Rajasthan – som betyr å kjøpe håndverk direkte fra kunstneren, og dermed forsikre at disse får det de skal ha for sitt arbeide.

Vår lokale guide på fotoreisen er en fantastisk mann som heter Mr Satish Jain. Han eier stedet vi skal bo på i Ranthambore og har mange tips til opplevelser i området. Han er meget engasjert i arbeidet med å bevare tigrene og er en stor historieforteller.

Pris og betalingsbetingelser
Turen koster kr 28.490,-* og inkluderer:
- Fly tur/retur Oslo Gardermoen – Delhi
- All overnatting i dobbeltrom m/ frokost
- Transport i bil med aircondition hele veien
- Lokale skatter i India
- Alle aktiviteter i programmet (med unntak av Nawalgarh der man betaler direkte til lokalsamfunnet – det forventes at alle kjøper noe fra kunstnere, armbånd koster for eksempel € 5 pr stykk )
- Lokal engelsk guide på all sightseeing
- 6 runder med tiger-safari inkludert naturguide
- Kamelridetur

Turen er åpen for alle foto.no-medlemmer.

pris for bronsemedlemmer. Rabatt på kr 1.000 for sølvmedlemmer og rabatt på kr 2.000 for gullmedlemmer. Påmelding foregår på Inspiratour.com

Oppgi medlemskapet ditt ved påmelding.

Enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg på kr 4.000,-.

Det er ikke inkludert visum, tips, personlig forbruk, lunsj eller middag (med unntak av i Rathambore der all mat er inkludet).

Depositum på kr 6.000,- må betales senest en uke etter påmelding, og er en bindende andel av den totale betalingen (vil ikke bli tilbakebetalt ved evt. kansellering). Resten av beløpet forfaller en måned før avreise.

Vi tar forbehold om mindre justeringer i programmet.

Fra foto.no blir Christine Tolpinrud med på turen.


Dag for dag


Dag 1: Reisedag og ankomst Delhi
Vi flyr med KLM fra Gardermoen den 6.november kl 06.15 via Amsterdam og med ankomst i Delhi kl 23.30. Vi møter vår lokale representant og fraktes til hotellet vårt, Justa Gurgaon, i egen buss.

Dag 2: Delhi – Agra
Etter frokost kjører vi til Agra. På ettermiddagen besøker vi Agra fort, også kjent som Lal Qila, Agra Røde eller bare Røde Fort, der flere stormoguler bodde og det store Mugalriket hadde sin hovedstad her. Reisens første foto-session finner sted på Agra Fort som står på Unescos liste over verdens kulturarv og har en super utsikt til Taj Mahal. Vi skal bo på Grand Imperial (Frokost inkludert.)

Dag 3: Agra – Ranthambore
Dagen starter med soloppgang over en av verdens syv underverk, Taj Mahal. Palasset i hvit marmor ble bygget til minne om Shah Jahan’s elskede kone Mumtaz. Fotografering av Taj Mahal i soloppgang er noe å se frem til…

Tilbake på hotellet spiser vi frokost før vi kjører til Fatehpur Sikri, som var den politiske hovedstaden i Mogulriket under Akbar den store fra 1571 til 1585. Vi skal besøke de historiske bygningene i rød stein fra den tiden står på UNESCOs liste over verdensarven og høre historier om Mughals kongelige.

På veien videre til Rathambore stopper vi og spiser lunsj i Bharatpur. Vel fremme sjekker vi inn på The Farm Villa og spiser middag. (Frokost, lunsj og middag inkludert)

Dag 4, 5 & 6: Rathambore
Alle dagene i Rathambore starter med en tidlig frokost før den første runden med tiger-safari i åpne jeeper. Tilbake på hotellet spiser vi lunsj og slapper av eller besøker nærliggende landsbyer. På ettermiddagen er det ny runde med tiger-safari. Det man får se på kveldens safari skiller seg veldig fra hva man opplever på morgensafarien. (Frokost, lunsj og middag inkludert.)

Dag 7: Ranthambore – Jaipur
Vi drar tidlig om morgenen til Jaipur, den rosa byen i India. Det blir tid til å vandre gatelangs å se på livet og kanskje shoppe litt. Om kvelden skal vi oppleve en lokal folklore med dukker og folkedans organisert av Kalakar Vikas Samiti i en nærliggende liten landsby. Det er et viktig ledd i opprettholdelsen av denne unike kulturen som ellers står i fare for å dø ut. Det blir mage fotoanledninger i løpet av dagen. I Jaipur bor vi på Diggi Palace (Frokost inkludert.)

Dag 8: Jaipur
Hele dagen er viet til fotografering i Jaipur. Vi skal besøke palasset, observatoriet og Amber Fort. På kvelden skal vi på kino – en ekte Bollywoodopplevelse! (Frokost inkludert.)

Dag 9: Jaipur – Bhap
Etter en tidlig frokost setter vi kursen ut i ørkenen til den stille og fantastiske landsbyen Bhap. Etter innsjekk på Barsingha Villa blir det anledning til å slappe av eller kanskje fotografere fuglene rundt landsbyens oase. (Frokost inkludert.)

Dag 10 & 11: Bhap
Det blir to flotte dager på landsbygda. Vi skal besøke andre små landsbyer, se på og fotografere dagliglivet, dra på kamelriding og nyte omgivelsene. (Frokost inkludert.)

Dag 12: Jaisalmer – Jodpur airport – Delhi
Etter frokost kjøres vi til flyplassen i Jodhpur for fly tilbake til Delhi. Transport til hotellet vårt i Delhi, Justa Panchsheel Park. (Frokost inkludert.)

Dag 13: Delhi
Dagen er viet til å fange opp Delhis energi, hektiske liv og stemninger med kameralinsen. På morgenen/formiddagen skal vi besøke gamle Delhi og ta sykkel rickshaw gjennom de trange gatene med hektisk folkeliv. På ettermiddagen besøker vi det moderne Delhi og passerer presidentpalasset, parlamentet og Qutb Minar. Vi spiser middag sammen og kanskje slapper av litt før vi begynner på reisen hjem.

Dag 14: hjemreisen
Flyet hjem går kl 01.50 med ankomst i Oslo 19. november kl 08.50.
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu