Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Seminar om motefotografi

I forbindelse med utstillingen Motefotografi – tradisjon og nyskapning som åpner på Preus museum søndag 19. februar, arrangeres det et seminar lørdag 18. februar kl 11-17 på Gamlehorten Gjestegård, med påfølgende mottagelse på museet.
Utstillingen Motefotografi – tradisjon og nyskapning har to fokuspunkter: et blikk på hva som har foregått i Skandinavia de senere årene som det er interessant å vise i en sammenheng, og et tilbakeblikk på motefotografiets utvikling. Utstillingen er et samarbeid mellom Preus museum, Norsk Teknisk Museum og tidsskiftet Personae. I tillegg er det lånt inn bilder fra flere institusjoner. Det produseres katalog i forbindelse med utstillingen.

Seminaret 18. februar vil inneholde innlegg ved kuratorene for utstillingen, Hanne Holm-Johnsen og Hege Oulie ved Preus museum. I tillegg vil Mari Grinde Arntzen snakke om mote som språk, mens medkurator til utstillingen, Tone Rasch v. Teknik museum vil gi et innblikk i norsk motefotografi 1930-90. Til slutt vil en del av fotografene som er representert på utstillingen holde korte selvpresentasjoner: Mads Teglers (DK), Torkil Gudnason (DK), Siren Lauvdal (NO), Benjamin Alexander Huseby (NO), Jørgen Gomnæs (NO), AORTA (SE), Julia Hetta (SE) og Lukas Renlund (FI). Helt til slutt åpnes det opp for spørsmål og diskusjon.

Det holdes mottagelse med tapas i utstillingen på Preus museum etter seminaret, kl 18-20. Hele programmet og påmeldingsinfo finnes på Preus museums hjemmesider www.preusmuseum.no
Benjamin Alexander Huseby - Fra serien Nude, Fantastic Man, 2010
Fra serien Nude, Fantastic Man, 2010
Benjamin Alexander Huseby
Fra utstillingen Motefotografi - tradisjon og nyskapning på Preus museum
Torkil Gudnason  - Fra serien Alice in Wonderland, 2010
Fra serien Alice in Wonderland, 2010
Torkil Gudnason
Fra utstillingen Motefotografi - tradisjon og nyskapning på Preus museum
Julia Hetta - Fra serien Jungfrukällan,  for Acne Paper, 2011
Fra serien Jungfrukällan, for Acne Paper, 2011
Julia Hetta
Fra utstillingen Motefotografi - tradisjon og nyskapning på Preus museum

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu