Et døgn i Afghanistan

Photo talk, filmvisning og kunstnersamtaler. Fredag åpner fotoutstillingen "I Afghanistan" på Nobels Fredssenter med et 24 timers gratisarrangement.
Tim Hetherington og Lynsey Addario stiller for første gang ut sammen når utstillingen "I Afghanistan" åpner på Nobels Fredssenter på fredag. Begge har jobbet med langvarige prosjekter i det krigsherjede landet, med hver sin vinkling.

- Med fotoutstillingen I Afghanistan ønsker Nobels Fredssenter å fortelle historier om livet i landet vi har hørt mye om, men som få av oss kjenner fra innsiden, skriver Nobels Fredssenter i programmet.

Hetherington var en prisbelønt og svært anerkjent fotograf da han mistet livet på tragisk vis etter at han ble rammet av et granatangrep i Libya i april 2011. I denne utstillingen skal bildeserien Infidel stilles ut. Serien viser livet blant amerikanske infanterisoldater i Korengaldalen, fotografert i løpet av ni måneder i 2007. Addario har fotografert kvinner i Afghanistan i 11 år, og viser bildeserien Veiled Rebellion for første gang i en utstilling.

I forbindelse med åpningen av utstillingen, inviterer Fredssenteret til et gratisarrangement der temaet er Afghanistan.

- Livet i Afghanistan er så mye mer enn det vi vanligvis møter i media, og det ønsker vi å løfte frem, skriver Fredssenteret.

Arrangementet begynner kl. 18 på fredag. I de neste 24 timene kan du bl.a få med deg en photography talk fredag kveld og en omvisning i utstillingen lørdag morgen med Lynsey Addario, og Josh Lustig fra Panos Pictures, som representerer Tim Hetherington. Du kan bli med på nattomvisning i mørket, lære mer om landet i foredraget Afghanistan for Dummies, se dokumentarfilmer og drikke afghansk te i te-teltet.

Se hele programmet på www.nobelpeacecenter.org/events/24-timer-i-afghanistan

Utstillingen "I Afghanistan" varer fra 10. februar til 22. april.
Lynsey Addario / VII -
Lynsey Addario / VII
Tim Hetherington / Panos Pictures -
Tim Hetherington / Panos Pictures

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu